Acasă Diverse România fără stele Michelin

România fără stele Michelin

Steaua Michelin este un sistem de rating folosit de Ghidul Red Michelin pentru a arăta calitatea restaurantelor.

România nu are niciun restaurant clasificat Michelin, nici măcar cu o singură stea.

Michelin, compania de anvelope, a creat ghidul Michelin în anul 1904 ca foaie de parcurs pentru a ajuta autovehiculele din Franța să găsească service auto în caz de defecțiuni și locuri unde pot lua masa în timpul călătoriei.

Sistemul de rating a fost introdus în 1926 ca: Michelin cu o stea, apoi cu două stele și în 1933 cu trei stele. Treptat, Michelin a devenit un punct de referință pentru restaurante. Astăzi, clasificarea Michelin este întâlnită în toate locurile bune din lume. Lista restaurantelor cu stea Michelin este actualizată în fiecare an.

Potrivit ghidului, o stea semnifică „un restaurant foarte bun”, două stele „o bucătărie excelentă unde merită să intri” și trei stele înseamnă „o bucătărie excepțională”.

Steaua Michelin este acordată restaurantului, dar premiul Michelin se adresează bucătarului care se ocupă de bucătărie.

Deși România este situată într-o zonă acoperită de Michelin, pentru că suntem membri UE, stelele Michelin ne-au ocolit.

Călătoria restaurantului spre stele Michelin începe cu calitatea bucătăriei, a rețetelor bucătarului și a unei mâncări de primă clasă. Acestea se reflectă în aprecierile clienților, a bloggerilor, a scriitorilor și criticilor alimentari. Odată ce se creează o impresie foarte bună în rândul consumatorilor, inspectorii Michelin vor fi prezenți în acel restaurant.

Deși România are restaurante excelente nici unul nu primit un telefon care spune „Bonjour, sunt reprezentantul Le Guide Michelin, vă informăm că veți fi inclus în Star One Michelin pentru orașul cutare”.

Voila!

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…