Acasă Extern Rusia a contracarat sute de spioni străini

Rusia a contracarat sute de spioni străini

Președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia a contracarat anul trecut peste 400 de spioni străini și a cerut luni agenției interne de informații FSB să blocheze încercările străine de a obține informații politice, economice și militare.

Putin a făcut observațiile într-un discurs adresat angajaților FSB de la Moscova, unde a vorbit despre necesitatea de a intensifica securitatea cibernetică a Rusiei și de a consolida securitatea sistemelor de comunicații confidențiale utilizate funcționarii ruși.

„În ultimii ani, după cum știți foarte bine, a existat o creștere a activității agențiilor de informații străine”, a spus Putin.

„Ei lucrează cu sârguință pe Rusia, folosind cele mai moderne metode, mijloace de spionaj și tehnică de spionaj. Numai în cursul anului trecut, activitățile a 72 de agenți de carieră și 397 de agenți de spionaj străini au fost contracarați „, a spus el.

Luni, ministrul adjunct de externe, Serghei Ryabkov, a declarat că Moscova are dovezi că Statele Unite încearcă să intervină în alegerile prezidențiale din Rusia, dar nu a spus ce dovezi deține.

Agențiile americane de informații au acuzat Rusia de hacking și amestec în alegerile prezidențiale din 2016, în timp ce politicienii europeni au acuzat că Rusia încearcă să intervină în mai multe alegeri. Rusia neagă aceste afirmații.

Săptămâna trecută, Putin a anunțat o serie de arme nucleare noi, într-unul dintre cele mai agresive discursuri din ultimii ani, spunând că ar putea să lovească aproape orice punct din lume și fără a fi detectat de scuturile antirachetă construit de S.U.A.

Luni, președintele rus a mulțumit FSB pentru pentru succesul în activitatea de contraspionaj și pentru păstrarea secretului privind noile arme ale Rusiei.

Putin a spus că amenințarea teroristă însemnă că Rusia trebuie să rămână deschisă cooperării cu agențiile de spionaj străine, chiar și cu cele din țările cu care Moscova are dezacorduri.

El a spus că Rusia a împiedicat anul trecut 25 de acte de terorism și 68 de atentate teroriste și a spus FSB că dorește să protejeze tinerii împotriva extremismului.

„Radicalismul, indiferent de natura politică sau ideologică pe care o are, este, în esență, distructiv și suntem obligați să protejăm țara și viitorul oamenilor de această amenințare”, a spus Putin.

Vladimir Putin se află în campanie electorală pentru un nou mandat la președinția țării în alegerile care vor avea loc pe 18 martie.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…