Acasă Extern Rusia acuză BBC News de nereguli

Rusia acuză BBC News de nereguli

Autoritatea pentru Comunicaţii din Rusia susţine că a găsit unele nereguli în urma unui audit efectuat la compania care transmite în Rusia programele organismului media britanic BBC World News, a declarat un reprezentant al autorităţilor ruse, potrivit agenţiei Tass.

„Am efectuat un audit neprogramat la British Television, care difuzează BBC World News în Federaţia Rusă. Anumite încălcări au fost observate. Acum evaluăm statutul procedural al acestor încălcări”, a declarat un oficial rus, precizând că autorităţile vor anunţa ulterior ce măsuri vor lua.

Pe 21 decembrie 2018, Autoritatea pentru Comunicaţii din Rusia a comunicat că va declanşa o anchetă în legătură cu posibile încălcări ale legislaţiei ruse comise de BBC News, după ce autoritatea britanică în domeniul audiovizual a acuzat postul RT TV (Russia Today) de încălcarea regulilor privind imparţialitatea.

În ianuarie, Autoritatea pentru Comunicaţii a anunţat că anchetează difuzarea de către filiala din Rusia a postului britanic BBC a unor discursuri ale lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, relatează cotidianul The Moscow Times.

BBC News susţine că respectă prevederile legislaţiei din Rusia.

Organizaţia media BBC News afirmă că respectă legislaţia rusă în domeniul audiovizual, după ce Autoritatea pentru Comunicaţii din Rusia a anunţat că a descoperit nereguli la filiala din această ţară a British Broadcasting Corporation (BBC), informează agenţia de ştiri Tass.

„Ca difuzor global, BBC respectă în totalitate legislaţia şi reglementările fiecărei ţări unde activează, inclusiv Rusia”, a declarat un reprezentant al postului BBC News.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…