Acasă Extern Rusia va răspunde noilor sancţiuni impuse de SUA

Rusia va răspunde noilor sancţiuni impuse de SUA

Kremlinul a transmis prin ministrul adjunct de Externe, Sergei Riabkov, că Moscova nu va amâna să răspundă la noile sancţiuni impuse de Statele Unite, care au vizat oameni de afaceri, oficiali şi companii ruse, relatează agenţiai Al Jazeera.

Afirmaţiile lui Riabkov reprezintă un răspuns la declarația ambasadorului american la ONU, Nikki Haley, care a spus că SUA va impune un nou set de sancţiuni Rusiei, în contextul atacului chimic de săptămâna trecută din oraşul sirian Duma, atribuit regimului condus de Bashar al-Assad.

Riabkov a adăugat că Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, ar putea să ofere Kremlinului posibilitatea de a restricţiona importurile din SUA, relatează agenţia RIA.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat săptămâna trecută sancţiuni care vizează şapte oameni de afaceri ruşi, 12 companii aflate sub controlul acestora şi 17 oficiali guvernamentali de la Moscova.

Noile sancţiuni ar putea afecta economia Rusiei, în principal sectoarele financiar şi energetic, măsurile fiind parte a eforturilor Washingtonului împotriva Moscovei din cauza presupuselor ingerinţe în scrutinul prezidenţial american din 2016.

Ambasadorul SUA la ONU a precizat că noile sancţiuni împotriva Rusiei vor fi anunțate astăzi.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…