Acasă Extern SUA: Republicanii au câștigat majoritatea în Senat/ Donald Trump şi-a anunţat OFICIAL candidatura la Casa Albă în 2020

SUA: Republicanii au câștigat majoritatea în Senat/ Donald Trump şi-a anunţat OFICIAL candidatura la Casa Albă în 2020

Partidul Republican a câștigat majoritatea în Senatul SUA și a obținut victorii importante pentru funcțiile de guvernator în state în care Partidul Democrat părea invincibil, precum Georgia, Florida și Ohio.

În statul Georgia, campania democraților a fost susținută de prezența fostului președinte american Barak Obama alături de Oprah Winfrey – considerată cea mai mare vedeta a lumii, și cu toate acestea, guvernatorul susținut de Partidul Republican a repurtat victoria.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a salutat, miercuri seară, faptul că Partidul Republican menţine majoritatea în Senat, afirmând că unii politicieni republicani nu au fost aleşi pentru că s-au detaşat de el în campania electorală.

În urma scrutinului parlamentar desfăşurat marţi, Partidul Democrat a obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor, iar Partidul Republican menţine controlul asupra Senatului SUA.

„Acest scrutin marchează cel mai mare câştig în Senat pentru un partid prezidenţial” în ultimele decenii, a declarat Donald Trump în conferința de presă organizată astăzi la casa Albă.

„A fost o zi mare, o zi incredibilă. Partidul Republican a învins istoria, reuşind extinderea majorităţii în Senat şi depăşind în mod semnificativ aşteptările în Camera Reprezentanţilor”, a adăugat președintele Trump.

Preşedintele SUA a criticat politicienii republicani care s-au distanţat de el în campania electorală.

„Mia Love nu mi-a oferit deloc iubire şi a pierdut, îmi pare rău Mia”, a spus Trump, citat de CNN, referindu-se la o membră a Camerei Reprezentanţilor care nu a fost realeasă.

„Iar Barbara Comstock este altă persoană, cred că ar fi câştigat, dar nu a vrut să fie susţinută deloc”, a precizat Donald Trump.

Preşedintele SUA a exprimat speranţa că membrii democraţi şi cei republicani ai Congresului vor putea colabora în proiectele de interes naţional.

Preşedintele Donald Trump a semnalat că va candida alături de vicepreşedintele Mike Pence şi în scrutinul prezidenţial din 2020.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…