Acasă Extern SUA va anunța noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord

SUA va anunța noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord

Statele Unite urmează să anunțe cel mai mare pachet de sancțiuni împotriva Coreei de Nord pentru a exercita o presiune și mai mare asupra Phenianului în privința programului său nuclear și a rachetelor balistice, iar  Coreea de Sud se pregătește de intensificarea discuțiilor cu oficialii nord-coreeni.

Un înalt oficial din administrația S.U.A., care a vorbit cu Reuters sub condiția anonimatului, a numit noile sancțiuni „cel mai mare pachet de sancțiuni  împotriva regimului din Coreea de Nord”, fără a oferi detalii.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, a sugerat un astfel de plan acum două săptămâni în timpul unei vizite  la Tokyo, care a precedat vizita sa în Coreea de Sud pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a declarat că dorește să stimuleze „climatul cald de reconciliere și dialog” cu Coreea de Sud, iar o delegație la nivel înalt, inclusiv sora sa au participat la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Anul trecut, Coreea de Nord a efectuat zeci de lansări de rachete și al șaselea și cel mai mare test nuclear în contradicție cu sancțiunile Organizației Națiunilor Unite. Ultimul test cu rachetă  a avut loc în urmă cu trei luni, sfârșitul lunii noiembrie.

Noile sancțiuni ale SUA vor fi anunțate, în timp ce fiica lui Trump, Ivanka, vizitează Coreea de Sud pentru a participa la o cină cu președintele Moon Jae-in și la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Vizita fiicei președintelui Trump coincide cu cea a unui oficial sancționat din Coreea de Nord, Kim Yong Chol, care a fost acuzat pentru scufundarea în 2010 a unei nave maritime sud-coreene care a ucis 46 de marinari.

Kim Yong Chol este vicepreședinte al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord și a fost șeful agenției de presă nord-coreeană de informații militare.

Președinția sud-coreeană a declarat că nu există oportunități oficiale pentru ca oficiali din SUA și Coreea de Nord să se întâlnească, a informat Reuters.

„Persoana potrivită”

Coreea de Sud a declarat vineri că a aprobat vizita la Olimpiada de Iarnă a lui Kim Yong Chol în căutarea păcii și a cerut înțelegere publică.

Un parlamentar sud-coreean a declarat vineri că Kim Yong Chol este „persoana potrivită” pentru discuțiile inter-coreeane și pentru denuclearizarea Coreei de Nord.

Kim Yong Chol este un înalt oficial desemnat pentru relațiile inter-coreene și este acceptat (aici) drept persoana potrivită pentru a discuta diverse probleme cum ar fi relaxarea tensiunii militare, îmbunătățirea legăturilor inter-coreene și denuclearizarea„, a declarat Kang Seok-ho reporterilor.

„În circumstanțele dificile actuale, am decis să ne concentrăm asupra faptului discuțiilor de pace pe Peninsula coreeană și pentru ameliorarea relațiilor inter-coreenecare pot fi derivate din dialogul cu oficialii nord-coreeni care ne vizitează, nu pe trecutul lor sau pe cine sunt” a declarat Ministerul Unificării, Baik Tae-hyun, într-un briefing media.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…