Acasă Extern Trump dă un semnal pozitiv discuțiilor cu Kim

Trump dă un semnal pozitiv discuțiilor cu Kim

Președintele american Donald Trump a declarat miercuri că liderul nord-coreean Kim Jong-un așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu el, indicând că discuțiile de referință planificate între liderul asiatic izolat și președintele republican vor continua.

„A primit mesajul aseară de la XI JINPING, președintele Chinei, că întâlnirea sa cu KIM JONG UN a mers foarte bine și că, KIM așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu mine”, a spus Trump pe Twitter. „Între timp, și din păcate, sancțiunile și presiunile maxime trebuie menținute cu orice preț!”

Trump a mai scris pe Twitter: „Aștept cu nerăbdare întâlnirea noastră!”

După două zile de speculații, China a anunțat miercuri că liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat Beijingul și s-a întâlnit cu președintele Xi Jinpig, iar s-a angajat în fața Chinei că va denucleariza Peninsula Coreeană.

Vizita neoficială a lui Kim în China este considerată de analiști ca pregătire pentru viitoarele summituri cu Coreea de Sud și Statele Unite.

Casa Albă a declarat marți că, China l-a informat pe Donal Trump despre întâlnire și că angajamentul de denuclearizare este „o dovadă suplimentară că, campania noastră de presiune maximă creează atmosfera potrivită pentru dialogul cu Coreea de Nord”.

„De ani de zile și prin multe administrații, toată lumea a spus că pacea și denuclearizarea Peninsulei Coreene nu au avut nicio posibilitate, oricât de mică”, a declarat președintele Trump, miercuri, pe Twitter. „Acum există o șansă bună ca, Kim Jong-un să facă ceea ce este potrivit pentru poporul său și pentru omenire”, a scris Trump.

La începutul acestei luni, președintele Trump a surprins lumea, acceptând să-l întâlnească pe Kim într-o locație și un timp determinat. Șeful Securității Naționale din Coreea de Sud a declarat că prima întâlnire între președinții S.U.A. și Coreea de Nord va avea loc în luna mai, însă detalii despre eventualele discuții nu au fost făcute publice, iar Casa Albă a spus că se vor întâmpla numai dacă Coreea de Nord ține „îți respectă promisiunea”.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…