Acasă Extern Ucraina aplică sancțiunile SUA asupra magnaților ruși

Ucraina aplică sancțiunile SUA asupra magnaților ruși

Ucraina a decis, miercuri, aplicarea sancțiunile SUA asupra companiilor și entităților rusești, a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko, relatează Reuters.

Kievul a extins sancțiunile existente introduse împotriva a sute de companii și entități din Rusia ca răspuns la anexarea Crimeei în 2014 și la susținerea de către Kremlin a revoltei separatiste pro-rusă în estul Ucrainei.

„Prin decizia de astăzi, am coordonat noi sancțiuni … cu cele introduse de Statele Unite împotriva cetățenilor și a persoanelor juridice din Federația Rusă”, a spus Poroșenko într-o declarație dată după întâlnirea Consiliului de Securitate și Apărare al țării.

El nu a nominalizat persoanele care se aflau pe ultima listă a sancțiunilor SUA sau când vor intra în vigoare sancțiunile, dar a afirmat anterior că Ucraina va sancționa oligarhii ruși, inclusiv pe Oleg Deripaska.

În aprilie, Statele Unite au impus sancțiuni majore împotriva a 24 de cetățeni ruși, inclusiv a magnatului din sectorul de producție al aluminiului Oleg Deripaska – una dintre cele mai agresive măsuri aplicate de  Washington pentru a pedepsi Moscova pentru presupusa sa intervenție în alegerile din 2016 din SUA și alte „activități maligne”.

Nu este clar ce efect vor avea noile sancțiuni ucrainene deoarece multe companii rusești au căutat deja să-și lichideze activitățile legate de Ucraina din cauza sancțiunilor anterioare.

Dacă Deripaska se află pe noua listă, aceasta ar putea afecta operațiunile fabricii Mykolaiv din Ucraina, care este al doilea cel mai mare activ al producătorului de alumină Rusal, compania lui OlegDeripaska.

Unitatea din Mykolaiv a refuzat să comenteze impactul posibilelor sancțiuni asupra Deripaska.

Consiliul de Securitate și Apărare a declarat că noile sancțiuni vor fi în vigoare timp de cel puțin trei ani și vor include sancțiuni asupra parlamentarilor ruși și a oficialilor de rang înalt.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…