Acasă Diverse Un veteran a aruncat grenada la ambasada SUA din Podgorica

Un veteran a aruncat grenada la ambasada SUA din Podgorica

Un veteran al armatei iugoslave care a luptat în apărarea antiaeriană în timpul bombardamentului NATO din 1999 a aruncat o grenadă în sediul ambasadei SUA din Podgorica, capitala Muntenegrului, a declarat poliția joi.

Chiar înainte de miezul nopții, bărbatul a aruncat o grenadă peste gardul complexului ambasadei și apoi s-a aruncat în aer, s-a sinucis, a declarat șeful poliției Enis Bakovic,

Ambasada a anunțat pe pagina sa de Facebook că tot personalul său a fost în siguranță după incident și că nu au existat daune materiale.

Veteranul este din Montenegru, are 41 de ani și născut în Serbia, fiind identificat de poliție cu inițialele D.J., deși mass-media la numit Dalibor Jaukovic, un veteran decorat de Armata Iugoslavă.

„El a fost un adevărat patriot în timpul bombardamentului NATO. El a servit la apărarea antiaeriană iugoslavă”, a declarat Milutin Dragicevic, care s-a descris ca fiind o rudă îndepărtată.

În 1999, avioanele NATO au bombardat ținte în Muntenegru și Serbia, pentru a opri uciderea și expulzarea etnicilor albanezi din provincia Kosovo.

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…