Acasă Extern Semne rutiere pentru Ambasada SUA din Ierusalim

Semne rutiere pentru Ambasada SUA din Ierusalim

Cel puțin trei semne rutiere ale Ambasadei SUA au fost instalate luni la Ierusalim înainte de deschiderea misiunii care va avea loc săptămâna viitoare, în conformitate cu recunoașterea orașului de către președintele american Donald Trump drept capitala Israelului.

Semnele sunt instalate în limbile engleză, ebraică și arabă, în apropierea locației sudice a Ierusalimului, a unei clădiri consulare a Statelor Unite, care va deveni ambasadă atunci când va fi relocată oficial din Tel Aviv pe 14 mai.

Președintele Trump a anunțat acest demers în decembrie, declarând că pune în aplicare legile și angajamentele prezidențiale din SUA care datează de zeci de ani, pentru a sprijini desemnarea Ierusalimului drept drept capitală a Israelului.

Consulatul SUA din Ierusalim

Alte puteri mondiale nu au făcut acest lucru, evitând una dintre cele mai spinoase dispute dintre Israel și palestinieni, iar schimbarea de politică a președintelui Donald Trump a produs consternare printre unii aliați ai SUA.

Palestinienii doresc propriul lor stat cu o capitală în Ierusalimul de Est, pe care Israelul l-a preluat de sub controlul Iordaniei în urma Războiul din 1967 (n.r. o coaliția formată din mai multe state arabe – Iordania, Egipt, Siria – au început un război pentru a distruge Israelul, dar a fost înfrântă), dar anexarea nu a fost recunoscută în străinătate.

Însă, Administrația Trump a lăsat ușa diplomatică deschisă pentru o posibilă prezență palestiniană în Ierusalim.

„Recunoscând Ierusalimul ca fiind capitala Israelului și sediul guvernului său, recunoaștem realitatea”, a declarat Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, în timpul unei vizite efectuate săptămâna trecută în Israel.

„De asemenea, subliniez, așa cum a spus președintele Trump în decembrie, că granițele suveranității israeliene la Ierusalim rămân subiectul negocierilor dintre părți și rămânem angajați în realizarea unei păci durabile și cuprinzătoare care oferă un viitor mai strălucitor atât pentru Israel, cât și pentru palestinieni .“

Semnele rutiere ale străzilor din Israel au fost uneori supuse vandalismului politic, palestinienii au șters literele ebraice sau israelienii au șters literele arabe. Prin amplasarea de semne rutiere în trei limbi pentru a indica Ambasada SUA, s-a redus perspectiva vandalizării acestora.

„Nu păzim semnele ambasadei, dar, bineînțeles, există securitate modernizată în jurul ambasadei care este deja pusă în aplicare”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției de la Ierusalim. „Există, de asemenea, noi camere CCTV care au fost amplasate în zonă. Perimetrul și toate mișcările din zonă sunt urmărite îndeaproape”.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…