Acasă Intern Wess Mitchell s-a întâlnit cu Liviu Dragnea – confirmă ambasada SUA

Wess Mitchell s-a întâlnit cu Liviu Dragnea – confirmă ambasada SUA

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, s-a întâlnit cu liderul PSD și al Camerei Deputaților Liviu Dragnea, a confirmat Ambasada SUA pentru G4Media.

Cei doi au avut o întâlnire informală, nu se cunoaște subiectul discuțiilor, iar biroul de presă al ambasadei SUA a refuzat să facă public conținutul convorbirii.

Wess Mitchell se află luni şi marţi în România, având programate întâlniri cu oficiali, dar şi cu analişti independenţi.

Într-un discurs susținut, luni, la Facultatea de Drept a Universității București, el a lăudat instituțiile anticorupție și sistemul judiciar din România, afirmând că ”nimeni nu e mai presus de lege”.

Interes pentru legea offshore

Wess Mitchell a vorbit de perspectiva ţării noastre de a deveni un actor important în domeniul securităţii energetice și a spus că speră ca Parlamentul român „să adopte o lege a offshore-ului care să încurajeze investiţiile”.

„România este binecuvântată cu resurse naturale din abundenţă şi are cu adevărat o oportunitate unică de a susţine nu doar securitatea energetică a Europei de Sud-Est, ci şi diversificarea în Europa, în general – o parte offshore, o parte onshore”, a subliniat Mitchell.

Mitchell s-a întâlnit cu Iohannis

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Wess Mitchell, marți, la Palatul Cotroceni.

După întâlnire, administrația prezidențială a transmis un comunicat în care se arată că președintele României a reiterat, cu această ocazie, angajamentul puternic, al României şi al său personal, pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, pe toate dimensiunile sale.

Wess Mitchell a preluat funcţia în octombrie 2017, anterior, el deţinând funcţia de preşedinte al Center for European Policy Analysis (CEPA).

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …