Acasă Extern Palestinienii sunt furioși că ambasada SUA se mută la Ierusalim

Palestinienii sunt furioși că ambasada SUA se mută la Ierusalim

Palestinienii au reacționat vineri cu furie la reltarea că Statele Unite își vor muta peste câteva luni ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Palestinienii pretind că partea estică a orașului este capitala unui viitor stat Palestina, iar mutarea făcută de administrația Trump a înfuriat liderii politici și religioși arabi din întreaga regiune.

„Acesta este un pas inacceptabil. Orice mișcare unilaterală nu va da legitimitate nimănui și va fi un obstacol în calea eforturilor de a crea pacea în regiune „, a declarat Nabil Abu Rdainah, purtător de cuvânt al președintelui Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Mahmoud Abbas.

Abbas a respins eforturile de pace din Orientului Mijlociu conduse de SUA, spunând că sunt „imposibile” după a decizia președintelui Trump, din 6 decembrie, de a recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala Israelului și de a muta ambasada SUA acolo.

Oficialii din S.U.A. au declarat vineri pentru Reuters că Statele Unite își vor deschide ambasada din Israel la Ierusalim, în mai.

Mahmoud Abbas a adresat pe 20 februarie o solicitare Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite pentru o conferință internațională care să dea startul negocierilor de pacea cu Israelul, inclusiv un „mecanism multilateral” care să o supravegheze.

Abbas este încă în Statele Unite, după ce a efectuat, joi, controale medicale în Baltimore, a declarat Abu Rdaineh. El a spus că liderul palestinian va pleca sâmbătă din Statele Unite.

Sami Abu Zuhri, un oficial Hamas din gaza a declarat: „Deplasarea Ambasadei SUA în Ierusalim este o declarație de război împotriva națiunii arabe și musulmane, iar administrația SUA trebuie să-și reconsidere acțiunea”.

5/5 - (22 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …