Acasă Extern România va participa la inaugurarea Ambasadei SUA din Ierusalim

România va participa la inaugurarea Ambasadei SUA din Ierusalim

România, Austria, Ungaria şi Cehia au acceptat invitaţia Ministerului israelian de Externe de a participa la ceremonia de deschidere a Ambasadei SUA din Ierusalim, care va avea loc duminică, relatează cotidianul israelian Haaretz.

România va fi reprezentată la recepţia din această seară de la Ierusalim organizată cu ocazia inaugurarii ambasadei americane, potrivit presei israeliene.

Haaretz precizează că România şi Austria sunt percepute ca fiind ”prietenoase” faţă de politica Guvernului Benjamin Netanyahu.

Bulgaria a anunţat inițial îşi va trimite ambasadorul la ceremonie, însă ulterior a oferit un răspuns neclar Ministerului israelian de Externe.

În total, 30 de state din cele 86 care au misiuni diplomatice în Israel au acceptat invitaţia de a participa la inaugurarea Ambasadei SUA din Ierusalim.

Germania, Polonia, Rusia şi Polonia au refuzat să participe la eveniment.

Anterior, România, Cehia şi Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…