Acasă Extern Ziua Europei la Cotroceni fără Tăriceanu

Ziua Europei la Cotroceni fără Tăriceanu

Invitaţia la recepţia dedicată Zilei Europei nu este onorată de al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu.

„Am luat decizia, ţinând cont de atitudinea preşedintelui din ultima perioadă, de a nu participa la sărbătorirea Zilei Europei, pe 9 mai, adică nu voi da curs invitaţiei de a merge la Cotroceni la această recepţie, pentru că mie mi se pare că preşedintele, prin declaraţiile pe care le-a făcut, a jignit grav primul ministru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urmă cu câteva zile.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la recepţia dedicată Zilei Europei, că în ţara noastră sunt oameni care dau vina pe Europa şi Bruxelles pentru aproape orice şi ignoră beneficiile incontestabile ale apartenenţei României la această structură.

„Unii poltiticieni pun sub semnul întrebării rolul şi relevanţa Uniunii Europene. Ei omit cu bună ştiintă beneficiile uriaşe, sugerând ca ne-ar fi mai bine în afara marii familii europene”, a declarat Klaus Iohannis.

La recepţia de la Cotroceni participă, foşti şefi de stat, diplomaţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi membrii Guvernului şi primarul general Gabriela Firea.

„Palatul Cotroceni nu este proprietatea privată a cuiva şi nici nu poate fi considerată aşa. Este decizia noastră de a marca Ziua Europei, decizia noastră de a nu merge pe calea scandalului şi vreau să fac o precizare: eu, PSD şi Guvernul nu avem niciun război cu preşedintele Iohannis”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD liviu Dragnea a fost întrebat, luni, de jurnaliști despre cum crede că va fi întâlnirea dintre şeful statului şi premierul Dăncilă, după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului, Dragnea a spus că nu crede că preşedintele va avea timp să vorbească cu premierul.

„Am înţeles că vor fi mulţi oameni. Nu cred că la o masă cu atât de mulți invitaţi şi apropiaţi de preşedinte, nu cred că va avea timp doamna premier să se apropie de preşedinte”, a spus, luni, liderul PSD.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…