Acasă Intern Mesajul lui Meleşcanu de Ziua Europei: Este DATORIA noastră să decidem viitorul

Mesajul lui Meleşcanu de Ziua Europei: Este DATORIA noastră să decidem viitorul

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu a transmis, de Ziua Europei, care coincide cu cea a summitului de la Sibiu, un mesaj în care face apel la solidaritate, într-un context în care, spune el, derapajele populiste, discursul bazat pe ură şi xenofobia contaminează societăţile. El spune că deciderea viitorului este o datorie.

”În urmă cu 69 de ani, Robert Schuman, vorbind despre Europa şi despre bazele a ceea ce avea să devină Uniunea Europeană, sublinia importanţa solidarităţii reale, ca fiind esenţială pentru Europa unită.

Această solidaritate – sigur, încercată în ultimii ani – trebuie să rămână principiul de bază al eforturilor noastre, mai ales că astăzi, când decidem împreună cum va arăta Europa de mâine, este una dintre priorităţi. Sigur, istoria ne oferă lecţii, care îndată descifrate ne ajută să înţelegem mai bine mizele viitorului.

Acum, când derapajele populiste, dezinformarea, discursul bazat pe ură şi xenofobia contaminează societăţile, avem cu toţii o responsabilitate faţă de noi înşine şi faţă de cei care vin după noi. Este datoria noastră să decidem viitorul. Subliniez: este o datorie, nu o opţiune”, a spus ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, într-un discurs video postat pe pagina de Facebook a ministerului.

Liderii europeni reuniţi la Sibiu vor dezbate Agenda strategică 2019-2024, care include teme precum apărarea cetăţenilor şi a libertăţilor, protejarea normelor statului de drept, configurarea modelului economic european şi intensificarea rolului Uniunii Europene la nivel mondial.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…