Acasă Extern Alegerile din Italia îngrijorează Bruxellesul

Alegerile din Italia îngrijorează Bruxellesul

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a avertizat joi despre posibilitatea unei ”reacţii puternice” a pieţelor financiare după alegerile legislative din Italia și a făcut solicitat ”pregătiri pentru cel mai rău scenariu”, relatează AFP.

”Începutul lunii martie va fi foarte important în Uniunea Europeană”, când au loc un referendum intern în partidul SPD din Germania cu privire la acordul de coaliţie cu CDU, dar şi alegeri parlamentare în Italia, a declarat Juncker, într-o conferinţă la Bruxelles.

”Sunt mai îngrijorat de rezultatul alegerilor din Italia decât de cel al referendumului intern al SPD”, a spus Junker. ”Trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu, care ar putea fi acela de a nu avea un guvern funcţional în Italia”, a avertizat șeful Comisiei Europene.

”Dacă se combină toate aceste incertitudini, SPD, alegerile din Italia, guvernele minoritare de ici şi colo, Spania nu este singura ţară în această situaţie, am putea avea o reacţie puternică a pieţelor financiare în a doua săptămână din martie”, pentru trebuie să ne pregătim, a mai spus Juncker.

În 4 martie au loc alegeri legislative în Italia și niciunul dintre partide nu va avea majoritate, conform sondajelor de opinie, iar procentele populiștilor și euroscepticilor sunt în creștere. Italia fiind a treia economie ca mărime din zona euro.

Ascensiunea formaţiunilor extremiste de dreapta în Franţa, Germania si  Austria îngrijorează Bruxellesul şi capitalele europene.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …