Acasă Diverse Asociația polițiștilor germani susține legalizarea canabisului

Asociația polițiștilor germani susține legalizarea canabisului

Grupul solicită o politică rațională privind canabisul, bazată pe promovarea utilizării responsabile a acestuia, mai degrabă decât represiunea și arestarea.

Confederația ofițerilor de poliție germană (BDK) a cerut legalizarea canabisului, spunând că interdicția acestuia nu are sens.

„Interzicerea canabisului a fost de-a lungul istoriei arbitrară și până în prezent nu a fost nici inteligentă, nici obiectivă”, a declarat André Schulz, președintele BDK, pentru ziarul german Das Bild.

Potrivit acestuia, oamenii au folosit  pe parcursul istoriei, întotdeauna, droguri, aceasta este realitatea pe care trebuie să o acceptăm.

„În istoria omenirii nu a existat niciodată o societate care să nu folosească drogurilor, acestea trebuie acceptate”, a spus Schulz.

Canabisul nu va fi interzis în Germania pentru mult timp, având in vedere ca BDK cere „dezincriminarea completă a consumului de canabis”, a spus Schulz.

Companiile de asigurare medicală din Germania plătesc din ce in ce mai mult pentru tratamentul medical cu canabis.

El a adăugat că,  există și alte modalități de a susține o politică rezonabilă în privința drogurilor, în loc de o politică represivă. Aceasta include învățarea, pentru a face față consumului responsabil de droguri, îngrijirea dependenților și asigurarea unei protecții eficiente a minorilor și copiilor, a afirmat oficialul.

În același timp, Schulz a menționat că, folosirea canabisului trebuie să rămână un tabu pentru șoferii auto și motocicliștii.

„Din motive de siguranță, conducerea unui autovehicul nu trebuie să aibă loc în stare alcoolică sau în alt mod de intoxicare”, a concluzionat oficialul.

În martie 2017, autoritățile germane au adoptat o lege prin care pacienților grav bolnavi li se permite să utilizeze marijuana medicală pentru tratament.

În același timp, plantarea sau utilizarea de marijuana în scopuri recreative continuă să fie ilegală în întreaga țară.

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …