Acasă Extern Deputații germani AfD vizitează Siria

Deputații germani AfD vizitează Siria

Deputații din cadrul partidului Alternativa pentru Germania (AfD) se află într-o excursie în Siria, au declarat membri grupului anti-imigrație, care doresc ca Siria să fie considerată o țară sigură pentru a putea deporta imigranții cărora li s-a respins cererea de azil în Germania.

Sirienii constituie cel mai mare grup de solicitanți de azil din cei peste un milion de migranți care fugit de război și de sărăcie, care au ajuns în 2015 în țara cu cea mai mare economie din Europa.

Afluxul de imigranți, facilitat de decizia cancelarului Angelei Merkel din 2015 de a deschide frontierele germane, a fost un avantaj pentru AfD care a obținut 12,6% în alegerile parlamentare din septembrie, devenind cel mai mare partid de opoziție și primul grup de extremă dreaptă.

O declarație a deputaților AfD publicață pe pagina de Facebook a lui Christian Blex, parlamentar în adunarea regională Renania de Nord-Westfalia, a declarat că el și alți șase membri ai AfD – unii dintre ei parlamentari din parlamentul național – se află din 5 martie într-o vizită privată în Siria.

„Experiențele câștigate de parlamentari le vor permite să evalueze rațional situația din Siria cu privire la continuarea discuțiilor despre clasificarea țării pentru a lua decizii cu privire la stoparea deportării solicitanților de azil respinși”, se arată în declarație.

AfD a declarat pentru mass-media că  deputații vor să vadă în primul rând viața din zonele eliberate din Siria și eforturile guvernului de a furniza servicii pentru refugiații care se întorc.

În noiembrie, AfD a propus repatrierea a jumătate de milion de refugiați sirieni, spunând că războiul s-a încheiat și că președintele Bashar al-Assad a cerut refugiaților să se întoarcă acasă.

Cu toate acestea, luptele continuă în multe zone, spune ONU, fiind un război civil complex care a ucis sute de mii de oameni începând cu 2011 și a forțat milioane de oameni să fugă în cea mai gravă criză de refugiați de după al doilea război mondial.

Germania nu a deportat pe nimeni în Siria din 2012, iar în decembrie a extins această politică până la sfârșitul anului 2018.

Cele două camere ale parlamentului german decid care dintre țările se află pe lista statelor sigure.

Blex a postat fotografii despre drumurile aglomerate, o piscină și clădiri, alături de o notă în care spune că au ajuns în Damasc și a adăugat: „Nu vezi nici un militar. Există anunțuri pentru telefoane mobile și televizoare. Viața normală zilnică. ”

Blex a declarat într-un postare separată pe Facebook că delegația a vorbit cu reprezentanții parlamentului sirian și s-au întâlnit cu Marele muftiu al Siriei, Ahmed Badr al-Din Hassoun, care i-a spus lui Blex că a cerut tuturor refugiaților sirieni să se întoarcă acasă. Deputații au declarat că intenționează, de asemenea, să viziteze instituțiile de învățământ.

Vizita are loc în timp ce Rusia a oferit rebelilor sirieni trecerea în siguranță din enclava Ghuta de Est situată la porțile Damascului, stabilind o înțelegere prin care opoziția va preda ultima mare fortăreață președintelui  Assad.

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…