Acasă Extern Blogger torturat în Pakistan

Blogger torturat în Pakistan

Serviciile de informații din Pakistan sunt acuzate de Comisia independentă pentru drepturile omului din Pakistan cu privire la „dispariția” activiștilor naționaliști și etnici, precum și a celor acuzați de legături cu grupuri militare.

Aasim Saeed este membrul unui grup de cinci activiști liberali din domeniul social-media care au fost răpiți în Pakistan, în ianuarie 2017. Aceștia au fost eliberați după câteva săptămâni. Armata pakistaneză a negat în mod repetat orice implicare în acest caz.

Saeed a declarat pentru BBC că înainte de răpire avea o o pagină de Facebook unde critica forțele armate din Pakistan, poreclite” Expirat Mochi”,

Pakistanul este condus de peste 70 de ani de un regim politic militar.

Saeed a lucrat în Singapore, dar a vizitat Pakistanul pentru a participa la nunta fratelui său, în ianuarie 2017. În timpul vizitei un grup de bărbați, îmbrăcați civil, i-au cerut să coboare din mașină și l-au lovit. Saeed a declarat pentru BBC că a fost dus într-un loc de detenție secret unde crede că era o tabără de „terorist religios” și a fost torturat.

Comisia independentă pentru drepturile omului din Pakistan a raportat că 728 de persoane at „dispărute” în acest mod în 2016. Serviciile de informații din Pakistan au fost acuzate de aceste dispariții.

Autoritățile din Pakistan neagă orice implicare în aceste dispariții și torturi.

Există puțini martori ai acestor dispariții, iar Saeed este printre puținele persoane care au scăpat și pot oferi informații.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…