Acasă Extern Brexit: Cetățenii UE nu vor primi rezidență

Brexit: Cetățenii UE nu vor primi rezidență

Premierul britanic, Theresa May, a spus că va lupta împotriva propunerii de a acorda cetățenilor UE drepturi de rezidență în perioada de tranziție după Brexit.

Ea a spus că trebuie să existe o diferență între cei care sosesc în Marea pritanie după Brexit și cei care au venit înainte. Premierul May a încercat să-i liniștească pe deputații conservatori îngrijorați de durata tranziției.

Guy Verhofstadt, liderul pentru Brexit din Parlamentului European a declarat pentru ziarul The Guardian că „Drepturile cetățenilor în timpul tranziției nu sunt negociabile”. El a spus că „pentru tranziția privind dreptul la muncă” nu pot exista „două seturi de drepturi pentru cetățenii UE”.

Perioada de tranziție privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană începe la data 29 martie 2019 și se încheie la 31 decembrie 2020.

Perioada de tranziție, denumită și perioadă de implementare, este văzută ca o modalitate de a minimiza perturbările generate de faptul că Marea Britanie părăsește UE , pentru domeniile securității, afacerilor și turismului.

Parlamentarii britanici care sprijină Brexit sunt îngrijorați că această perioadă ar putea fi extinsă, dar în timpul călătoriei în China, premierul Theresa May a insistat că o astfel de „perioadă de implementare” ar dura aproximativ doi ani.

„Nu vorbim despre ceva care va continua să se extindă … vom părăsi Uniunea Europeană. Există o perioadă de ajustare pentru întreprinderi și chiar pentru guvern,  pentru schimbările care trebuie făcute”, a spus ea.

 

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …