Acasă Extern Corbyn criticat că a petrecut Paștele cu un grup anti-israelian

Corbyn criticat că a petrecut Paștele cu un grup anti-israelian

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a riscă să-și deterioreze în continuare relația cu comunitatea evreiască, participând la un eveniment de Paști cu Jewdas, un grup anti-sionist care a cerut distrugerea Israelului.

Corbyn a petrecut luni seara la o sărbătoare rituală găzduită de Jewdas, un grup care a descris Israelul în decembrie ca „un abur adunat care trebuie eliminat în mod corespunzător”, relatează Reuters.

De asemenea, grupul a spus că protestele împotriva lui Corbyn privind antisemitismul sunt „furie falsă asezonată cu ipocrizie și oportunism”.

Purtătorul de cuvânt al lui Corbyn, un susținător al drepturilor palestiniene și un critic al Israelului, a declarat că Jeremy Corbyn a participat la un eveniment în circumscripția sa în nume propriu și nu în rolul său oficial de lider al Partidului Laburist.

„El a scris săptămâna trecută Consiliului Deputaților și Consiliului Leadership-ului Evreiesc cerând o întâlnire formală urgentă pentru a discuta despre abordarea antisemitismului în Partidul Muncii și în societate”, a spus purtătorul de cuvânt.

Evreii nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii, informează Reuters.

Unele sondaje de opinie au plasat Partidul Laburist al lui Corbyn în frunte sau la egalitate cu conservatorii primului-ministru Theresa May, adică, Corbyn, este luat în serios ca viitor potențial premier britanic, deși viitoarele alegeri vor avea loc în 2022.

Corbyn a spus că nu există loc pentru antisemitism în partid și că Partidul Laburist va investiga orice caz de suspectat de rasism.

Săptămâna trecută, grupurile evreiești britanice au protestat împotriva lui Corbyn în afara parlamentului, acuzându-l că nu a abordat antisemitismul în cadrul Partidului Laburist.

Problema a apărut din nou acum două săptămâni, după ce a ieșit la iveală faptul că în 2012 Corbyn a pus la îndoială decizia autorităților locale din Londra de a elimina o pictură murală de stradă care prezintă bărbați în costume cu nasuri mari care jucau Monopoly pe spatele oamenilor goi.

„Jewdas“

Unii parlamentari din Partidul Laburist au criticat decizia lui Corbyn de a participa luni la eveniment.

John Woodcock, un membru al parlamentului care l-a criticat pe Corbyn în trecut, a declarat că participarea acestuia la evenimentul Jewdas a fost „iresponsabilă și periculoasă” și a declarat că „a provocat în mod deliberat comunitatea evreiască după ce ani de zile a pledat pentru a lupta împotriva antisemitismului”.

Jon Lansman, liderul Momentum, o mișcare care îl sprijină pe Corbyn pentru a se asigura de implementarea politicilor sociale cum ar fi distribuția averilor, a declarat că partidul trebuie să facă mai mult pentru a face față antisemitismului.

„Jeremy a fost un antirasist pe tot parcursul vieții sale și cred că este un șoc pentru el să fie descris ca fiind un fel de rasist, de a adăposti oameni antisemiți în partidul pe care îl conduce acum”, a declarat Lansman pentru radio BBC .

„Avem nevoie de un program larg de educație și formare în cadrul Partidului Laburist despre antisemitism pentru a ajuta oamenii să recunoască pericolele utilizării anumitor cuvinte, limbajul poate fi foarte sensibil și cuvintele adesea înseamnă pentru alți oameni ceva diferit de ceea ce înseamnă pentru tine”, a spus Lansman.

Într-o postare pe site-ul pro-Labor LabourList, Charlotte Nichols, unul dintre participanții la evenimentul Jewdas, a spus că Corbyn a avut dreptate să participe la reuniune.

„Mulți dintre participanți sunt parte din” comunitatea principală „, a scris ea.

„Nu este adevărat să spunem că există o narațiune politică sau altfel în cadrul evreilor. Este un spațiu colectiv în care putem avea conversații inconfortabile – ceea ce ne unește pe noi este faptul că suntem evrei „.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…