Acasă Extern Opoziția israeliană se pregătește de sfârșitul ”erei Netanyahu”

Opoziția israeliană se pregătește de sfârșitul ”erei Netanyahu”

Liderii opoziției nu ezită să spună că zilele lui Netanyahu la putere sunt numărate, după ce unul dintre apropiații săi a devenit martor al acuzării într-un caz de corupție.

Shlomo Fiber, fost director general în Ministerului Comunicațiilor, care este arestat pentru suspiciunea de a fi promovat o reglementare în valoare de sute de milioane de dolari pentru compania israeliană de telecomunicații Bezeq, a dat declarații împotriva premierului Netanyahu în așa-numitul” dosar 4000”.

Această știre bombă a venit după o altă știre explozivă despre purtătorul de cuvânt personal al lui Netanyahu care ar fi încercat să ofere mită unui judecător în schimbul închiderii unui dosar de corupție împotriva lui Sara Netanyahu.

Liderul Partidului Muncii, Avi Gabbay, consideră că în lumina noilor dezvăluiri, opoziția ar trebui să se pregătească de alegeri anticipate.

„Evenimentele din ultimele două zile arată foarte clar: epoca Netanyahu s-a terminat. Trebuie să ne pregătim în curând pentru alegeri. Ceea ce a făcut prim-ministrul în ultimii ani – coruperea serviciului public, lezarea statului de drept, amenințarea libertății presei și mai mult decât orice altceva, divizarea societății israeliene – se prăbușește peste el și peste cel din jurul lui”, a scris Gabbay într-o scrisoare adresată marți seara parlamentarilor Uniunii Sioniste.

Procurorul General al Israelului este gata să-l acuze pe Primul Ministru Netanyahu „fără frică”.

Gabbay a insistat că Netanyahu ar trebui să demisioneze imediat, susținând că liderii altor partide sunt de acord cu el.

„Trebuie să ne concentrăm eforturile asupra unui singur lucru: să câștigăm alegerile și să oferim Israelului o conducere și un guvern care are valori, integritate, este transparent, nu face flip-flop și nu lucrează pentru nici un magnat”, a subliniat Gabbay.

Președintele formațiunii Uniunea Sionistă, Yoel Hasson, lucrează la etapele pregătitoare pentru alegeri, potrivit Jerusalem Post, însă biroul său s-a abținut de la a da vreun comentariu dacă partidul pregătește un proiect de lege pentru a dizolva Knesset.

În același timp, membrul partidului Meretz, Ilan Gilon, care candidează pentru postul de președinte al partidului la alegerile din martie, a cerut colegilor săi să formeze un grup de lucru electoral.

„Zilele guvernului Netanyahu sunt numărate și trebuie să ne pregătim pentru alegerile viitoare, pentru a nu fi prinși nepregătiți, pentru că avem de-a face în același timp și cu alegerile noastre interne”, a spus Gilon. „Îi invit pe colegii mei care candidează pentru funcția de președinte al Meretz să ajungă la un acord pentru formarea, mai întâi, a unui comitet electoral Nu putem uita că lupta reală și cea mai importantă este să fie înlocuit guvernul de dreapta corupt și să crească puterea Meretz în următorul parlament”.

Săptămâna trecută, poliția israeliană a recomandat Procurorului general punerea sub acuzație a primului ministru al țării, Benjamin Netanyahu, pe motiv de luare de mită și fraudă în două cazuri de corupție.

Răspunzând la acuzații, Netanyahu a spus că rechizitoriul împotriva sa este „ca brânză elvețiană” plină de găuri, subliniind că adevărul va ieși la suprafață în cele din urmă. El a declarat că guvernul său a fost stabil și că nu sunt planificate alegeri anticipate.

 

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…