Acasă Extern Siria: Un presupus bombardament israelian

Siria: Un presupus bombardament israelian

Explozii semnalate la o bază iraniană din Siria în urma unui presupus bombardament israelian.

Mai multe explozii au avut loc sâmbătă seară la o bază iraniană din nordul Siriei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate siriene, existând suspiciuni că este vorba de un bombardament efectuat de Israel, relatează publicaţiile Jerusalem Post, Ynetnews.com și Times of Israel.

Mai multe explozii au fost semnalate sâmbătă seara la o bază militară iraniană din zona Jabal Azzan, situată la periferia oraşului sirian Alep, au declarat surse citate de presa siriană.

Martorii au declarat că exploziile sunt rezultatul unor raiduri aeriene, cel mai probabil israeliene.

Cotodianul Al-Mayadeen, aparţinând mişcării şiite Hezbollah, susţine că exploziile au fost declanşate accidental, într-un depozit de muniţie.

Baza militară iraniană vizată este folosită de militario iranieni şi de membri ai mişcării şiite libaneze Hezbollah, aliaţi ai regimului Bashar al-Assad.

Mai multe persoane au fost ucise şi rănite în urma exploziilor, conform surselor citate.

Televiziune britanică Sky News citând surse militare a confirmat că a fost vorba de un raid aerian, precizând că baza iraniană a fost evacuată de teama bombardamentelor americane.

Incidentul intervine la mai puţin de 24 de ore de la bombardamentele punctuale efectuate în Siria de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie, ca ripostă la un atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad.

Israelul a efectuat în ultimii ani numeroase raiduri aeriene în Siria, vizând transporturi de armament iranian pentru mişcarea şiită libaneză Hezbollah.

Joi, Iranul a ameninţat că „va distruge” Israelul în cazul în care Guvernul israelian nu renunţă la „jocurile copilăreşti”, potrivit unui comandant al Gardienilor Revoluţiei iraniene care a condamnat atacurile israeliene din Siria.

Guvernul israelian a semnalat că tratează cu seriozitate ameninţările Teheranului.

Iranul şi Rusia sunt principalii aliaţi ai Guvernului de la Damasc, condus de preşedintele Bashar al-Assad.

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…