Acasă Extern Tony Blair cere votul împotriva lui Corbyn

Tony Blair cere votul împotriva lui Corbyn

Fostul premier britanic Tony Blair a cerut deputaților laburiști să voteze împotriva lui Jeremy Corbyn, în cazul în care consideră că liderul de partid are o abordarea greșită privind Brexit în lunile critice de acum până în octombrie.

Într-un interviu acordat exclusiv cotidianului britanic The Independent, Tony Blair a spus că deputații trebuie să voteze în concordanță cu propria conștiință.

”Văd că parlamentarii laburiști abuzează de retragerea Marii Britanii din blocul comunitar fără să știe în întregime care vor fi relațiile viitoare cu statele Europei”, a spus Blair.

El a spus că insiderii de pe piața muncii se tem că ministrul Corbyn are aceleași păreri negative despre Uniunea Europeană „pe care Tony Benn la avut acum 30 de ani”.

Fostul prim-ministru a comparat voturile critice în așteptarea votului pentru Brexit cu cele în care parlamentarii s-au răzvrătit împotriva lui în privința războiului din Irak și a taxelor de școlarizare cu mai bine de un deceniu în urmă – și a cerut astăzi reprezentanților partidului său să „meargă cu ceea ce cred”.

De asemenea, el a transmis un mesaj conservatorilor, avertizând că prin urmărirea Brexit ar fi declanșat o reacție politică împotriva propriului partid.

Tony Blair a vorbit în calitate de negociator al grupului Brexit, care încearcă să încheie o înțelegere finală cu UE privind retragerea și viitoarele relații la summitul european din octombrie și apoi să o ratifice înainte de expirării date de retragere a Regatului Unit la 29 martie 2019.

În ciuda termenelor limită, el a susținut că Theresa May ar încerca probabil să încheie retragerea fără să-și dea seama în totalitate de implicațiile acesteia.

El a spus pentru The Independent: „Cred că toți deputații au responsabilitatea de a face ceea ce cred că este corect și de aceea am îndemnat deputații, fie că sunt conservatori sau laburiști, să voteze  în funcție de ceea ce credeți cu adevărat.

„Aceasta este decizia cea mai importantă de la cel de-al doilea război mondial și va decide destinul țării pentru generațiile viitoare – faceți ceea ce credeți că este corect, acesta este un moment pentru a face acest lucru.”

„Unii oameni vor demisiona – oamenii au demisionat din Irak, de exemplu. Oamenii au demisionat din cauza taxelor de școlarizare, oamenii au demisionat din cauza unor reforme pe care le-am făcut în ceea ce privește bunăstarea”, a spus Blair.

„Nu este un lucru deosebit de neobișnuit de spus, dar cred că pe această temă, parlamentul este singurul care poate permite ca această problemă să fie tratată în mod corect”.

Tony Blair, care a susținut deja votul privind afacerea finală Brexit și un al doilea referendum, a recunoscut că partidul său se află într-o poziție dificilă electoral.

El a spus că oamenii din aripa politică a domnului Corbyn au fost, în mod tradițional, „o Uniune anti-europeană”, chiar dacă el crede că liderul laburist ar putea livra cu ușurință programul său de stânga din interiorul blocului comunitar.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…