Acasă Cultură Facultăți cu diplome fără școală

Facultăți cu diplome fără școală

Vezi zilnic pe canalele de știri tv politicieni și formatori de opinie folosind expresii ”l-a dat în gât”, ”bă, ești nebun?!”,” bă, ești prost?!”, ș.a.

Pentru cine e mai studios un search pe google scoate la iveală în primul rând greșelile de exprimare și perlele politicienilor, care sunt atât de multe că pot fi publicate într-o carte pentru a fi citite mai târziu și de urmași. Sigur s-ar amuza așa cum ne amuzăm și noi de personajele atât de bine satirizate de Vasile Alecsandri si I.L. Caragiale.

Personajele contemporane au multe trăsături comportamentale comune celor de atunci: parvenitism, demagogie, snobism și, bien sûr, au update la secolul XXI,  diplome de facultate fără școală.

Au CV-uri consistente, te înroșești de îndată ce arunci o scurtă privire asupra lor și îți pui imediat întrebarea: Oare cum de a reușit întrun timp atât de scurt (vezi la data nașterii, trecută în CV, că e foarte tânăr) să obțină atât de multe, cursuri, masterate, doctorate, carieră politică, carieră profesională, ș.a. Dar, îți revii repede, pentru că auzi colegul de lângă tine că spune cuiva” bă, ești prost?!”.

Realizezi că și colegul este tot un băiat cu CV bun, care se exprimă la fel ca mulți politicieni și formatori de opinie pe care îi vezi zilnic pe canalele de știri tv folosind expresii ”l-a dat în gât”, ”bă, ești nebun?!”,” bă, ești prost?!”, ș.a.

În urmă cu zece ani auzeai asemenea expresii doar la derbedeii din cartiere, acum sunt folosite chiar de un fost premier. Asta da societate europeană! Mama lui de libertinism!

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…