Acasă Diverse FAO implementează proiecte în Moldova

FAO implementează proiecte în Moldova

Un grup de experți internaționali ai FAO a efectuat o vizită de lucru în Moldova pentru a demara activitățile de consolidare a politicilor agricole şi de dezvoltare rurală și activități de suport pentru micii producători agricoli.

“Prin această misiune care aduce la Chișinău experți de talie internațională cu o bogată experiență în țările din regiune, FAO își continuă angajamentul regional de susținere a fermierilor mici și mijlocii și în acest sens de a promova politici publice și proiecte cu suport internațional care să accelereze dezvoltarea rurală” a menționat Tudor Robu, adjunctul Reprezentantului FAO în Moldova.

Moldova este una dintre țările vizate în cadrul Inițiativei Regionale a FAO privind abilitarea micilor agricultori și fermelor de familie pentru îmbunătățirea mijloacelor de trai și reducerea sărăciei.

În Moldova, 99% din totalul exploatațiilor agricole (ferme) sunt mai mici de 10 ha și utilizează 37% din totalul terenurilor agricole. Circa 100 000 de fermieri cultivă pomi în parcele mici sau grădini.

Proiectele au un buget de peste 800 mii de dolari și urmează a fi implementate până la finele anului 2019.

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…