Acasă Economie Franţa vrea să-și reducă dependența față de energia nucleară

Franţa vrea să-și reducă dependența față de energia nucleară

Franţa ar putea opri până la şase reactoare nucleare până în anul 2028, ca parte a politicii sale privind energia nucleară pe termen mediu, a relatat miercuri presa franceză, citată de site-ul agenţiei Reuters.

„Pot confirma că există trei scenarii pe care le luăm în considerare, la care facem modificările finale şi pe care le vom prezenta săptămâna viitoare”, a declarat ministrul francez al Mediului, Francois de Rugy, fără a specifica însă o dată exactă.

Scopul planului pentru Energie este acela de a reduce dependenţa Franţei faţă de energia nucleară la 50% până în anul 2035, cât şi reducerea emisiilor de carbon şi investirea în energiile regenerabile.

Potrivit unor documente guvernamentale, citate de presa franceză, Guvernul ia în considerare oprirea a şase reactoare nucleare până în 2028, inclusiv închiderea celei mai vechi centrale nucleare Fessenheim a Franţei, care este programată să oprească producţia în 2021, potrivit unuia dintre cele trei scenarii.

De asemenea, alte şase reactoare vor fi închise până în 2035.

Al doilea scenariu prezintă închiderea centralei Fessenheim până în 2028, urmată de oprirea a 12 reactoare nucleare între 2028 şi 2035.

Al treilea scenariu ia în considerare oprirea a doar nouă reactoare nucleare în perioada 2028 şi 2035.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…