Acasă Diverse Frumusețea înseamnă putere

Frumusețea înseamnă putere

Oamenii de știință au dezvăluit un nou factor din spatele succesului politicienilor.

O echipă de cercetare din Germania a ajuns la o concluzie interesantă, popularitatea politicienilor este strâns legată de aspectul lor.

Sociologul Ulrich Rosar și colegii săi din Düsseldorf au declarat că legătura dintre felul în care arată un  politician și numărul suporterilor lui este „substanțială”, a relatat TheLocal.de.

În cadrul cercetării, oamenii de știință au analizat 1.786 de politicieni al căror aspect a fost evaluat cu grade de atractivitate variind de la zero la șase (neatractive sau foarte atractive), fiind împărțiți în grupuri de bărbați și femei.

Rezultatele au arătat că aspectul frumos a fost cel de-al doilea cel mai important factor din spatele susținerii alegătorilor pentru un candidat, familiaritatea politicienilor fiind criteriul de vârf.

După examinarea scenei politice germane, experții au compilat o listă de figuri politice proeminente în funcție de atractivitatea lor.

Christian Lindner, șeful formațiunii FDP din Bundestag, s-a clasat pe primul loc în grupul de  bărbați cu 3,43 de puncte. Sahra Wagenknecht, liderul unui partid de stânga, a ieșit in fruntea grupului de femei cu 4.08 puncte.

În timp ce liderul SPD Martin Schulz a primit numai 1,67 puncte, iar cancelarul german Angela Merkel  1,04 puncte.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…