Acasă Extern Funcționari bulgari de frontieră suspendați

Funcționari bulgari de frontieră suspendați

Ministerul de Interne al Bulgariei a declarat sâmbătă că a suspendat 13 ofițeri de frontieră pentru acuzațiile potrivit cărora zeci de persoane care sosesc din Franța în această săptămână au trecut prin controlul pașapoartelor la aeroportul din Sofia fără a le fi verificate documentele.

Premierul bulgar Boiko Borissov care a cerut pedepsirea severă a incidentului din 20 martie, care scoate în evidență provocările cu care se confruntă Bulgaria cu privire la neajunsurile în aplicarea normelor statului de drept.

Bulgariei, membră a UE din 2007 și titulară pentru prima dată din ianuarie a președinției de șase luni a UE, i-a  respinsă cererea de aderare la spațiul Schengen al UE.

Oficialii UE au declarat că guvernul bulgar nu a făcut suficient pentru a combate crima organizată, corupția și deficiențele în materie de securitate.

Ministrul de Interne, Valentin Radev, a declarat că ofițerii de frontieră ar putea fi concediați sau pot fi  sancțiunați disciplinar, în funcție de rezultatul anchetei.

Din cei 13, șapte ofițeri făceau parte din echipa care ieșea din schimb, care și-au părăsit posturile timp de aproximativ 15 minute, permițând ca aproximativ 40 de pasageri care veneau cu un zbor de la Paris să treacă fără a le fi verificate pașapoartele.

„Este bine că zborul a fost din Paris”, a declarat Radev reporterilor. „Pasagerii fuseseră deja controlați pe un aeroport european și acest lucru garantează că nu au intrat teroriști”.

 

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …