Acasă Extern Grevă de amploare în Franța

Grevă de amploare în Franța

Aproximativ 150 de marșuri de protest sunt programate, inclusiv două mitinguri începând cu ora 1300 GMT în Paris. Grevele se așteaptă să anuleze 60% din trenurile rapide, 75% din trenurile interurbane și aproximativ 30% din zborurile aeroporturilor din Paris.

Profesorii, asistentele medicale din spitale, conducătorii de trenuri și controlorii de transport aerian vor ieși pe străzile din Franța, joi, pentru a protesta împotriva reformelor președintelui Emmanuel Macron.

În timp ce sindicatele s-au luptat să adune mulțimile în ultimele luni, acesta este primul protest împotriva lui Macron, care a reunit funcționari publici și personal feroviar într-un protest de amploare care ar putea afecta guvernul înaintea unei greve feroviare.

„Nemulțumirea și îngrijorările se răspândesc foarte repede”, a declarat Jean-Marc Canon al UGFF-CGT, unul dintre cele mai mari sindicate ale funcționarilor publici.

Sondajele de opinie arată un paradox: majoritatea alegătorilor sprijină greva funcționarilor publici, dar o majoritate și mai mare susțin reformele, inclusiv reducerea numărului de funcționari publici și introducerea salariilor bazate pe merite.

Guvernul a revizuit anul trecut legile muncii și a elaborat o serie de alte reforme sensibile, inclusiv asigurarea de șomaj, pentru a se asigura că planurile sale vor fi sustenabile.

Marți, după un protest al pensionarilor, premierul Edouard Philippe a declarat că guvernul va schimba impozitarea celor mai săraci 100.000 de pensionari din totalul 7 milioane de pensionari vizați de o majorare a impozitelor.

„Trebuie să evităm toate nemulțumirile care se îmbină împreună, ca și în 1995”, a declarat un oficial guvernamental, referindu-se la cea mai mare grevă a Franței din ultimele decenii, care a obligat guvernul de atunci să retragă reformele.

„Situația este foarte diferită față de 1995. La vremea respectivă a existat o mare discrepanță cu ceea ce promisese guvernul în timpul alegerilor și ceea ce au făcut în cele din urmă”.

Funcționarii publici sunt supărați de planurile de reducere a numărului de angajați din sectorul public cu 120.000 până în 2022, inclusiv cu concedieri voluntare, iar alte reforme includ salariile bazate pe merite.

Lucrătorii feroviari sunt îngrijorați de planurile guvernului de a elimina garanțiile pentru locurile de muncă, de salarizarea anuală automată și de pensionarea anticipată generoasă.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…