Acasă Intern Guvernul Orban NU are bani de PENSII și se fofilează în spatele unui anunț pe site-ul Casei Naționale de Pensii

Guvernul Orban NU are bani de PENSII și se fofilează în spatele unui anunț pe site-ul Casei Naționale de Pensii

Guvernul Orban nu are bani pentru plata pensiilor. Toți pensionarii care s-au prezentat astăzi 6 ianuarie, la oficiile Poștei Române să-și încaseze pensia au fost întâmpinați cu refuz. Guvernul NU a virat banii pentru plata pensiilor. Informația primită a fost că pensiile vor fi plătite începând cu data de 10 ianuarie.

Până acum pensiile erau achitate de Poșta Română în primele zile ale fiecărei luni, începând cu data de 1 ale lunii.

Datorită faptului că au fost sărbători legale și Guvernul Orban a dat zi liberă pe data de 3 ianuarie, ar fi trebuit ca plata pensiilor să se facă începând de astăzi, 6 ianuarie.

Întârzierea plății pensiilor este o informație de interes public, întrucât afectează peste 5 milioane pensionari.

La fel de grav ca lipsa banilor pentru plata pensiilor este modul în care Guvernul Orban comunică întârzierea plății pensiilor.

Premierul Ludovic Orban, ministrul de Finanțe sau portavoce a PNL, Rareș Bogdan, ar fi trebuit să iasă public să anunțe această întârziere și totodată să ne spună care este motivul. Însă, liberalii s-au fofilat în spatele unui anunț publicat pe site-ul  Casa Națională de Pensii, la data de 30 decembrie.

Redăm anunțul Casei Naționale de Pensii:

”Informare

Casa Națională de Pensii Publice aduce la cunoștință faptul că, pentru luna ianuarie 2020, dată fiind perioada sărbătorilor de iarnă, se decalează cu câteva zile plata drepturilor bănești pentru beneficiarii ale căror drepturi se achită prin intermediul C.N. Poșta Română S.A.

Astfel, în mod excepțional, drepturile se vor achita la domiciliul beneficiarilor în perioada 10-20 ianuarie 2020.

În cazul pensionarilor avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu), drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale până la data de 22 ianuarie 2020.

În cazul drepturilor care se achită prin cont bancar, calendarul de plată nu se modifică. 

Biroul de presă”

Anunțul poate fi vizualizat aici: https://www.cnpp.ro/web/guest/-/informare-plata-pensii-ianuarie-2020

Rămâne de văzut dacă Guvernul Orban va fi capabil să achite pensiile și care este dobânda la care se va împrumuta pentru plata acestora.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…