Acasă Economie Industria de reciclare scârțâie în Marea Britanie

Industria de reciclare scârțâie în Marea Britanie

Experții în reciclare prevăd haosul în creștere în Regatul Unit după interdicția Chinei de a importa milioane de tone metrice de deșeuri de plastic.

Simon Ellin, directorul executiv al Asociației britanice de reciclare, un grup care reprezintă mai mult de 80 de organizații de reciclare din Marea Britanie, a cerut acțiuni urgente.

China a fost principala destinație, la nivel global,  pentru reciclarea plasticului, dar, de luni, Beijingul a interzis 24 de tipuri de deșeuri importate, inclusiv hârtia din plastic și amestec.

Această decizie face parte din campania guvernului chinez împotriva „gunoiului străin”, pe care l-a descris ca fiind dăunător mediului și sănătății publice.

Ellin a spus că ramificațiile interdicției sunt deja evidente în unele dintre șantierele din Marea Britanie.

Până la această decizie a guvernului chinez, Marea Britanie a exportat aproape două treimi din totalul deșeurilor sale către China, iar companiile britanice transportă mai mult de 2,7 milioane de tone de deșeuri din plastic în China începând cu 2012, potrivit datelor Greenpeace.

Ellin a spus că multe companii de reciclare din Marea Britanie au oprit livrarea de plastic către China, încă din toamna trecută, din cauza temerilor că nu ar putea ajunge la destinație înainte de termenul limită.

„Ne-am bazat pe exportarea reciclării materialelor plastice în China timp de 20 de ani și acum oamenii nu știu ce se va întâmpla”, a declarat el pentru mass-media. „Mulți dintre membri noștri sunt foarte îngrijorați. ”

Compania de reciclare va trebui acum să caute destinații alternative, cum ar fi Malaezia și Vietnam pentru exportarea deșeurilor.

Unii experți din industrie consideră că decizia Chinei de a închide ușile ar putea reprezenta o oportunitate pentru Regatul Unit de a-și dezvolta infrastructura de reciclare.

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…