Acasă Diverse Instanța germană a respins recursul lui Erdogan

Instanța germană a respins recursul lui Erdogan

Un tribunal german a respins marți apelul președintelui turc Tayyip Erdogan de a interzice în totalitate o poezie satirică recitată de un comedian la televiziunea germană, decizie care accentuează legăturile deja tensionate dintre Berlin și Ankara.

Judecătorii germani au acceptat, de asemenea, interdicțiea din partea unui tribunal inferior în anul 2017 privind anumite pasaje ale poeziei, citite acum doi ani de către comedianul german Jan Boehmermann, care a sugerat că Erdogan s-a angajat în bestialitate și a urmărit pornografia infantilă.

Instanța regională superioară din Hamburg a confirmat hotărârea instanței districtuale din Hamburg că anumite părți ale poemului ar putea fi interzise deoarece conțin denigrări de natură intimă și sexuală pentru care nu există dovezi.

Boehmermann a făcut apel pentru ridicarea interdicției parțiale.

Curtea a hotărât că poemul nu poate fi complet interzis din cauza legilor germane privind dreptul la libera exprimare și la discurs liber.

„Satira poate fi artă, dar nu trebuie sa fie neapărat”, a spus judecatorul Andreas Buske. „Dacă satira nu este artă, ea este protejată de libertatea de opinie”.

El a hotărât că, ținând seama de evoluțiile din Turcia sub conducerea lui Erdogan, critica – inclusiv critica severă – este admisibilă, iar Erdogan trebuie să accepte acest lucru.

Anii de progres în ceea ce privește standardele Uniunii Europene în domeniul drepturilor omului, a libertății de exprimare și al statului de drept sunt inversate în Turcia, a avertizat oficialii UE, în aprilie.

Într-un caz separat, procurorii germani din Mainz, în octombrie 2016, au renunțat la o investigație în cazul lui Boehmermann, care a fost acuzat că a oferit unui lider străin poezia după ce a recitat-o.

Ei au spus că nu au găsit suficiente dovezi care să sugereze că Boehmermann a săvârșit vreun delict și nici altcineva implicat în realizarea sau difuzarea piesei.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…