Acasă Diverse Iranul nu găsește avionul prăbușit

Iranul nu găsește avionul prăbușit

Iranul nu a confirmat găsirea avionului prăbușit, duminică, cu 66 de persoane la bord. Temeraturile foarte scăzute împiedică operațiunile de căutare, a relatat, luni, mass-media de stat.

Zborul Aseman Airlines de la Teheran  la Yasuj a dispărut de pe ecranil radar, duminică, la 50 de minute după decolare. Se crede că aeronava s-a prăbușit într-o zonă montana din apropierea orașului Semirom.

Nu este de așteptat să existe supraviețuitori.

Guvernatorul adjunct al provinciei Kohgiluyeh, Boyer-Ahmad, citat de mass-media de stat, a spus că că o epavă a fost găsită lângă orașul Dengezlu, în județul Semirom, în provincia Isfahan.

După câteva minute, Organizația Aviației Civile din Iran a declarat că nu poate confirma că au fost descoperite resturile avionului.

„Ne confruntăm cu o enigmă totală. Nu știm nimic despre prăbușire „, a declarat ministrul iranian al transporturilor, Abbas Akhoundi, pentru agenția de știri Tasnim la scurt timp după sosirea sa în Semirom.

Iranul a cerut ajutor țărilor europene și Chinei pentru căutarea aeronavei cu imagini din satelit, a declarat directorul adjunct al Agenției spațiale iraniene Mojtaba Saradeghi, citat de agenția de știri ISNA.

Un membru al echipei de salvare a Semilunii Roșii a fost citat de agenția de știri ISNA spunând că „un loc întunecat” a fost văzut în apropierea satului Dengezlu și aceasta „ar putea fi o urmă a avionului prăbușit”.

Temperaturi glaciare

Temperaturile foarte scăzute și terenurile montane împiedică accesul echipelor de salvare.

În operațiunea de căutare sunt implicate elicoptere și personal de salvare montană din forțele armate și Semiluna Roșie, precum și voluntari locali, a anunțat televiziunea de stat

„Cinci unități au început operațiunea de căutare în primele ore ale dimineții, la temperaturi de minus 16 grade Celsius”, a declarat un oficial d la Semiluna Roșie, citat de agenția de știri IRNA.

Aparatele de recunoaștere militară au cercetat zona.

ATR 72, eeronava care s-a prăbușit avea motoare turbopropulsoarele și o vechime de 25 de ani, onform datelor citate de site-ul aviation-safety.net al Fundației Flight Safety Foundation. Avionul a fost restaurat în urmă cu trei luni după ce a stat în depozitat timp de șase ani.

Nu se cunoaște cauza accidentului. Compania care fabrică avioane ATR are baza în orașul francez Toulouse, ATR este un joint-venture între Airbus (AIR.PA) și Italia Leonardo (LDOF.MI).

Iranul a suferit mai multe accidente aviatice în ultimele decenii. Teheranul acuză sancțiunile SUA care împiedică importul de aeronave noi și de piese de schimb.

Acordul marilor puteri, din 2015, asupra programului nuclear iranian a ridicat unele dintre aceste sancțiuni, deschizând calea pentru companiile aeriene iraniene să-și modernizeze flotele.

Compania Aseman Airlines a semnat un acord anul trecut pentru a cumpăra 30 de avioane  Boeing (BA.N) 737 MAX, iar Ministerul iranian al Transportului prin Iran Air a comandat 80 de avioane de la Boeing și 100 de la Airbus.

În anul 2011, un avion Boeing 727 s-a prăbușit cu 78 de persoane la bord, în nord-vestul Iranului.

În 2009, un avion Tupolev cu destinația Armenia s-a prăbușit cu 168 de persoane la bord.

În februarie 2003, un transportator de trupe Ilyushin-76 s-a prăbușit în sud-estul Iranului, omorând toți soldații și echipajul Gărzii Revoluționare.

 

5/5 - (21 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…