Acasă Extern Israel:  „Nu vom participa la ocupație”

Israel:  „Nu vom participa la ocupație”

 Zeci de adolescenți refuză să se înscrie în armata israeliană și i-au trimis o scrisoare Premierului Benjamin Netanyahu.

„Armata desfășoară politica rasistă a guvernului care încalcă drepturile fundamentale ale omului”, scriu 63 de adolescenți în scrisoarea adresată guvernului Netanyahui, a  relatat, astăzi, Yedioth Ahronoth.

„Am decis să nu participăm la ocupația și opresiunea poporului palestinian”, au scris adolescenții.  „Situația temporară durează de 50 de ani și nu vom continua să dăm o mână de ajutor”, au continuat ei.

Tinerii au criticat în scrisoare guvernul și militarii: „Armata desfășoară politica rasistă a guvernului, care încalcă drepturile fundamentale ale omului și execută o lege pentru israelieni și o altă lege pentru palestinieni pe același teritoriu”, au scris ei.

Studenții au protestat, de asemenea, cu privire la „instigarea instituțională intenționată împotriva palestinienilor de pe ambele maluri ale liniei verzi”, referindu-se la linia de armistițiu din 1949 care separă Israelul de Cisiordania.  „Și noi, aici, băieți și fete de aceeași vârstă din diferite zone ale țării și din medii medii socio-economice diferite, refuzăm să credem în sistemul de instigare și să participăm la brațul de opresiune și ocupație al guvernului”.

Scrisoarea le-a cerut ți celorlalți oamenii să-și reconsidere poziția, adăugând că intenționează să se deplaseze în țară pentru a recruta mai mulți tineri pentru inițiativa lor.

„Refuzăm să fim pregătiți și să slujim în armată din obligația pe care o avem față de valorile păcii, justiției și egalității, cunoaștem faptul că există o altă realitate pe care o putem crea împreună”, au scris ei.

Între semnatari scrisorii se află și tineri aflați în închisoare ca urmare a refuzului de a se înrola în armată.

La începutul lunii decembrie, ministerul educației și Ministrul Apărării (IDF) au anunțat că lucrează la un plan de creștere a numărului de militari înscriși pentru serviciul militar. În prezent, ratele de înrolare sunt în scădere, iar ratele de abandon se ridică la peste 7.000 de soldați, atât băieți cât și fete.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…