Acasă Intern Mitingul diasporei confiscat de ultrași

Mitingul diasporei confiscat de ultrași

Mitingul diasporei nu a avut revendicări și s-a manifestat extrem de violent, inclusiv prin acte de vandalism.

Zeci de mii de persoane au protestat, vineri seara. în Piaţa Victoriei, fiind înregistrate incidente violente între manifestanţi şi forţele de ordine. Jandarmii au folosit tunurile cu apă şi gazele lacrimogene deoarece protestatarii au încercat să ocupe spaţiul din faţa Guvernului şi au forţat gardurile, aruncând în acelaşi timp şi cu sticle şi alte obiecte către forţele de ordine.

Potrivit ISU, peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, 7 jandarmi au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale. O femeie-jandarm a fost bătută cu bestialitate de protestatari fiind internată în stare critică în spital.

În timpul protestului, doi jandarmi au fost încercuiți de manifestanți, au fost loviți și li s-au furat armele.

Toate structurile Ministerului de Interne au fost mobilizate pentru identificarea celor care au furat armele celor doi jandarmi, informează Jandarmeria Capitalei, precizând că procurorii se vor ocupa de caz.

În prezent, sunt analizate imaginile care surprind momentele respective, pentru a fi depistaţi protestatarii. Sursa citată nu a precizat, însă, ce fel de arme au fost sustrase de către manifestanţi.

Jandarmeria Română a informat că la mitingul din Piaţa Victoriei au ajuns şi membrii galeriilor de fotbal.

„În Piaţa Victoriei şi-au făcut apariţia persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente şi galerii ale unor echipe de fotbal.”, a anunțat  Jandarmeria Română, printr-o postare pe Facebook.

Unul dintre protestatarii ridicaţi de jandarmi din Piaţa Victoriei avea un dispozitiv cu electroşocuri, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei.

Violențele s-au prelungit până târziu în noapte. Manifestanții care s-au retras din Piața Victoriei pe străzile adiacente au dat foc la copacii de pe marginea șoselei.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…