Acasă Tehnologie Parlamentul Britanic a confiscat documente interne ale Facebook privind practicile de confidențialitate

Parlamentul Britanic a confiscat documente interne ale Facebook privind practicile de confidențialitate

Parlamentul britanic a confiscat toate documentele interne ale Facebook într-o anchetă privind confidențialitatea datelor personale ale utilizatorilor.

Documentele includ detaliile lanțului de evenimente Facebook care au provocat scandalul Cambridge Analytica, inclusiv e-mailurile între directori și conversațiile cu Zuckerberg.

Scandalul Cambridge Analytica a generat îngrijorări grave în întreaga lume cu privire la confidențialitatea datelor personale ale utilizatorilor.

Președintele Comitetului pentru cultură digitală, mass-media și sport (DCMS) din Marea Britanie l-a obligat pe Damian Collins, dezvoltatorul de software Six4Three, să predea documentele interne ale Facebook.

Damian Collins, fondatorul companiei de software Six4Three, care se afla într-o călătorie de afaceri în Londra.

Facebook a declarat recent că afirmațiile făcute de companii nu au susținere și că intenționează să  lupte în instanță.

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a precizat că nu va depune mărturie în fața Comitetului internațional. În plus, Facebook a abordat de asemenea DCMS pentru a se asigura că documentele interne nu sunt citite de nimeni, deoarece dispoziția unei instanțe din California restricționează publicarea acestora în SUA.

Facebook a cerut, de asemenea, DCMS să returneze documentele fie societății, fie consilierului juridic, dar ordinul judiciar nu este valabil în Marea Britanie deoarece Parlamentul britanic nu acționează sub jurisdicția instanțelor din SUA.

Cu toate acestea, referitor politica de confidențialitate a Facebook, Richard Allan va depune mărturie pe 27 noiembrie cu privire la știrile false și confidențialitatea datelor personale ale utilizatorilor.

Six4Three a dat în judecată Facebook în Statele Unite, susţinând nu doar că oficialii companiei ştiau de deficienţele de securitate care au dus la scandalul Cambridge Analytica, dar aceștia încurajau indirect folosirea acestora de către terţi.

Aceste acuzaţii au atras atenţia comisiei din Parlamentul Britanic care investighează cazul şi care a profitat de vizita la Londra a lui Collins, pentru a confisca documentele.

Documentele confiscate de Parlamentul britanic ar conţine mail-uri care dovedesc că șefii companiei Facebook au ştiut şi au permis Cambridge Analytica să acceseze datele a 87 de milioane de utilizatori ai reţelei sociale.

Facebook a respins aceste acuzaţii în procesul civil din Statele Unite, iar acum a emis un scurt comunicat în care spune că documentele nu trebuie dezvăluite public şi că, de asemenea, Parlamentul Britanic trebuie să le returneze Curţii Supreme din San Mateo, California.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…