Acasă Extern ONU își suspendă activitatea în Nigeria

ONU își suspendă activitatea în Nigeria

Organizația Națiunilor Unite a suspendat activitatea de asistență după ce trei lucrători umanitari au fost uciși  și cel puțin trei persoane au dispărut, posibil răpite, în nord-estul Nigeriei, după un atac suspectat a fi executat de militanții Boko Haram.

Suspendarea activității de ajutorare în orașul Rann, care găzduiește o tabără pentru 55.000 de persoane strămutate de insurgența islamică Boko Haram, a fost anunțată vineri seara într-o declarație a purtătorului de cuvânt al Secretarului General al ONU.

Luptătorii suspectați au ucis cel puțin 11 persoane, inclusiv cei trei asistenți umanitari, într-un atac asupra cazarmelor militare din Rann, în statul Borno, joi, potrivit Reuters.

„În momentul atacului, peste 40 de lucrători umanitari se aflau în Rann”, a declarat ONU. „Personalul umanitar a fost evacuat de la Rann, iar livrările umanitare din zonă au fost suspendate temporar”.

Organizația medicală Medecins Sans Frontieresa declarat, vineri,că și-a suspendat activitatea în Rann ca urmare a atacului și a evacuat personalul național și internațional.

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …