Acasă Intern Preşedinte TLDE: USR continuă campania mincinoasă privind apartenenţa la grupul ALDE european

Preşedinte TLDE: USR continuă campania mincinoasă privind apartenenţa la grupul ALDE european

Preşedintele organizaţie de tineret ALDE Claudiu Daniel Catana a afirmat, luni, că USR minte deoarece admiterea deputatului Iulian Bulai în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei nu înseamnă apartenenţa USR la ALDE Europa.

„Deputatul Iulian Bulai se laudă în presa prietenă USR cu aşa-zisa admitere în grupul liberalilor europeni a USR. Nimic mai fals. Admiterea sa în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) nu echivalează cu apartenenţa USR la ALDE Europa. De fapt, totul este doar o parte a campaniei de manipulare şi dezinformare a celor din USR cu privire la aderarea la grupul ALDE. Deputatul Bulai nu face decât să prezinte frânturi de informaţii, doar pentru a denatura realitatea”, a declarat preşedintele TLDE, Claudiu Daniel Catana, printr-un comunicat de presă.

Acesta spune că nu a exista nicio discuţie serioasă pentru ca USR să facă parte din familia europeană a ALDE, precizând că USR bate la uşile grupurilor politice, însă fără rezultat deoarece nimeni nu vrea să se afişeze cu un partid duplicitar.

„În ceea ce priveşte apartenenţa USR la grupul ALDE Europa, nu s-a luat vreodată serios în discuţie ca USR să facă parte din familia europeană liberală. Un partid care pune mai presus interesele instituţiilor de forţă, ale serviciilor secrete, ale procuraturii, în detrimentul intereselor cetăţenilor, nu se poate califica drept partid liberal. În acelaşi timp, cei din USR zgârie pe la uşile grupurilor politice din Parlamentul European, fără a primi vreun răspuns din partea nimănui. Oare de ce? Pentru că nimeni nu vrea să se afişeze cu un partid care se declară împotriva respectării drepturilor şi cetăţenilor, un partid duplicitar”, a explicat liderul TLDE.

El a adăugat că acţiunilor reprezentanţilor USR contravin pricipiilor liberale, dând ca exemplu faptul că partidul condus de Dan Barna nu are nicio problemă că drepturile cetăţenilor au fost încălcate prin protocoalele secrete încheiate de SRI cu instituţiile din sistemul judiciar.

„Totodată, acţiunile celor din USR contravin tuturor principiilor liberale ce ţin de apărarea drepturilor şi libertăţilor individuale. Reacţia pe care au avut-o după ce protocoalele secrete au fost declarate ilegale este grăitoare. USR, în loc să fie preocupat de încălcarea drepturilor cetăţenilor, a fost mai interesat de modul în care sunt afectate serviciile de informaţii. Disperarea membrilor USR de a face parte dintr-o familie politică europeană îi determină să îşi creeze propriile scenarii, care nu au vreo legătură cu realitatea”, a conchis Claudiu Daniel Catana.

Reacţia preşedintelui TLDE vine în contextul în care secretarul Camerei Deputaţilor, Iulian Bulai, a declarat că a fost admis ca persoană luni în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului European, însă o afiliere la nivel european va fi decisă de conducerea formaţiunii.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…