Acasă Extern Putin salută restabilirea „justiţiei istorice”

Putin salută restabilirea „justiţiei istorice”

”Prin decizia voastră, aţi restabilit justiţia istorică încălcată în epoca sovietică”, a spus Putin, într-un discurs în faţa susţinătorilor săi reuniţi la Sevastopol, în Crimeea, la un concert în sprijinul său.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri, cu patru zile înainte de cea de-a patra aniversare a anexării Crimeii de către Rusia, că respectivul eveniment reprezintă un exemplu de „democraţie adevărată” şi a salutat restabilirea „justiţiei istorice”, transmite AFP.

În timpul Uniunii Sovietice, Crimeea a fost retrasă din punct de vedere administrativ din Rusia pentru a fi transferată Ucrainei.

Alegerile prezidenţiale ruse vor avea loc duminică, în aceeaşi zi în care Rusia va marca cea de-a patra aniversare a anexării Crimeii, aprobată în 2014 de populaţia din această peninsulă ucraineană majoritar rusofonă într-un referendum nerecunoscut de către comunitatea internaţională.

„Prin decizia voastră, aţi arătat lumii întregi ce este o adevărată democraţie, şi nu una falsă, aţi venit la referendum, aţi luat decizia şi aţi votat pentru viitorul vostru şi cel al copiilor voştri”, a spus Vladimir Putin.

La Washington, Departamentul american de Stat a reacţionat imediat contestând din nou respectivul referendum „nelegitim”.

„Locuitorii Crimeii au fost obligaţi să voteze sub supravegherea militarilor ruşi puternic înarmaţi. Afirmaţiile Rusiei conform cărora ucrainenii au făcut o alegere liberă în cursul acestui simulacru de „referendum” nu au avut niciodată nicio credibilitate”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert.

În comunicatul său, Statele Unite reafirmă că „Crimeea face parte din Ucraina” şi că sancţiunile americane impuse după anexarea acestui teritoriu de către Moscova „vor rămâne în vigoare atât timp cât Rusia nu va ceda Ucrainei controlul peninsulei”.

În discursul său, Vladimir Putin a recunoscut că rămân „încă multe de făcut pentru dezvoltarea Crimeii şi a Sevatopolului”, baza flotei ruse din Marea Neagră.

El a promis însă că totul va fi făcut pentru că, „atunci când suntem uniţi, suntem o mare forţă capabilă să rezolve problemele cele mai dificile”.

Putin a îndepărtat deja orice perspectivă a reîntoarcerii peninsulei Crimeea la Ucraina, într-un film al canalului de televiziune Rossia-1 difuzat duminică pe reţelele sociale ruseşti Vkontakte şi Odnoklassniki.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…