Acasă Extern Putin vizitează scena incendiului din mall

Putin vizitează scena incendiului din mall

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat marți scena incendiului de la mall, unde au murit 64 de persoane datorită „neglijenței criminale”, relatează Reuters.

Anchetatorii care investighează cauzele incendiului, unul dintre cele mai periculoase în Rusia de la destrămarea Uniunii Sovietice, au declarat că ieșirile de incendiu de la mall erau blocate ilegal, iar sistemul de alarmă de incendiu nu funcționa corect.

Duminică după-amiază, focul a trecut prin etajele superioare ale centrului comercial Cherry Winter din orașul Kemerovo, unde se afla un complex cinematografic și o zonă de joacă pentru copii.

Zeci de copii se afșă printre persoanele decedate în tragedia din Kemerovo, o regiune producătoare de cărbune, situată la aproximativ 3.600 de km est de Moscova. Pe lângă durere, focul a stârnit mânia publică în legătură cu eșecurile aparente în standardele de siguranță împotriva incendiilor de la mall.

Președintele Vladimir Putin vizitează spitalul unde sunt internate victimele incendiului, 27 martie 2018.

 

„Ce se intampla aici? Nu este un război, nu este o izbucnire spontană a metanului. Oamenii au venit să se relaxeze împreună cu copiii. Vorbim despre demografie și de a pierde atât de mulți oameni „, a declarat Putin într-o întâlnire cu miniștrii de la Kemerovo.

„De ce? Din cauza unei neglijențe criminale, din cauza neclarității. Cum a putut să se întâmple așa ceva? „, a întrebat Putin.

Șeful Comitetului de Investigații al Rusiei, care se ocupă de crime majore, a declarat că sistemul de alarmă de incendiu din mall nu funcționa din 19 martie, iar un gardian nu a pornit sistemul public de alarmă pentru a avertiza oamenii să evacueze clădirea.

„Încălcările grave (ale legii) au avut loc atunci când mall-ul a fost construit și când funcționa. Ieșirile de incendiu au fost blocate „, a declarat Svetlana Petrenko, purtătoare de cuvânt a comisiei, într-o declarație emisă luni.

Patru persoane au fost deja reținute, inclusiv doi angajați ai firmei care oferă servicii de alarmă de incendiu în mall.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …