Acasă Cultură Rusia dă internet Coreei de Nord

Rusia dă internet Coreei de Nord

În timp ce Statele Unite intensifică presiunile asupra Coreei de Nord, un furnizor rus de telecomunicații a intervenit pentru a ajuta regimul de la Phenian să rămână conectat la internet.

TransTeleCom sau TTK din Rusia a acordă începând de ieri rută de trafic internet pentru Coreea de Nord.

Compania de monitorizare web Dyn Research a declarat că noua conexiune la internet va contribui la realizarea unui serviciu existent oferit de China.

Statele Unite exercită presiuni și asupra Chinei, unul dintre puținele state aliate ale Coreei de Nord, pentru a sprijini punerea în aplicare a sancțiunilor severe aplicate regimului de la Phenian.

Noua rută de internet este vitală pentru coordonarea atacurilor cibernetice. Deși, Coreea de Nord a negat orice implicare în astfel de atacuri, hackerii nord-coreeni au fost identificați ca având legătură cu atacurile digitale, inclusiv sabotajul de la Sony Pictures, din 2014. Mai recent, numele acestor hackeri este legat de rețelele de răscumpărare a informațiilor furate prin internet.

Noua rută de internet furnizată de firma rusească o suplimentează pe cea din China și va furniza asistență pentru Phenian.

Un raport publicat de Washington Post arătă că US Cyber ​​Command a avut până sâmbătă, 30 septembrie, o serie de atacuri DDoS distribuite pe conexiuni de internet pentru care sunt suspectați hackerii nord-coreeni.

Purtătorul de cuvânt al companiei TTK a declarat că firma are o relație lungă durată cu Coreea de Nord:” TTK a realizat în trecut interfața la rețeaua principală de internet din Coreea de Nord în baza unui acord încheiat cu Coreea de Posts și Telecomunicații Corp în 2009.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…