Acasă Extern Rusia va furniza Siriei sistemul de rachete S-300

Rusia va furniza Siriei sistemul de rachete S-300

Rusia a cerut sâmbătă o întâlnire de urgență a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, deoarece Moscova a declarat că va lua în considerare furnizarea sistemelor de rachete S-300 către Siria, în urma loviturilor aeriene conduse de SUA.

„Rusia convoacă o întâlnire de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre acțiunile agresive ale SUA și ale aliaților săi”, a declarat președintele Vladimir Putin într-o declarație publicată pe site-ul Kremlinului.

„Actuala escaladare a situației din Siria are un impact devastator asupra întregului sistem de relații internaționale”, a adăugat el.

Statele Unite, forțele britanice și franceze au lansat asupra Siriei atacuri aeriene cu peste 100 de rachete sâmbătă dimineața devreme ca răspuns la un atac cu gaz chimic care a ucis zeci de oameni săptămâna trecută.
Atacul aerian lansat astăzi reprezintă cea mai mare intervenție puterilor occidentale împotriva președintelui sirian Bashar al-Assad.

Putin a afirmat că acțiunile SUA din Siria au contribuit la catastrofa umanitară rău și a provocat durere civililor.

„Rusia, în modul cel mai grav, condamnă atacul asupra Siriei, unde militarii ruși ajută guvernul legitim să lupte împotriva terorismului”, a spus Putin.

Rachete pentru Siria

Moscova ar putea lua în considerare furnizarea sistemelor de rachete S-300 în Siria și „alte țări”, a declarat, astăzi, general-colonelul Serghei Rudskoi într-o conferință televizată.

Rusia a „refuzat” furnizarea rachetelor către Siria în urmă cu câțiva ani, a adăugat el, „ținând seama de cererea presantă a unora dintre partenerii noștri occidentali”.

În urma atacului aerian condus de SUA, „considerăm că este posibil să revenim la examinarea acestei probleme nu numai în ceea ce privește Siria, ci și în pentru alte țări”, a spus Rudskoi.

Sistemul de apărare aeriană din Siria, care constă în sistemele de fabricație din Uniunea Sovietică, a interceptat 71 de rachete lansate astăzi de forțele americane, britanice și franceze, a adăugat el.

„În ultimul an și jumătate, Rusia a restaurat pe deplin sistemul de apărare aeriană din Siria și continuă să o actualizeze în continuare”, a spus Rudskoi.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…