Acasă Intern Spania: O româncă a murit după 12 ore de așteptare la Urgență

Spania: O româncă a murit după 12 ore de așteptare la Urgență

O femeie de naționalitate română a decedat la un spital din Spania după ce a fost neglijată timp de 12 ore de personalul de la Urgență, a relatat ziarul Românul – un cotidian românesc din Spania.

Aurelia D., în vârstă de 64 de ani, a fost adusă de la un azil de bătrâni la Spitalul de urgență din Úbeda, în 21 decembrie, la ora 14:13, relatează Românul, citând surse.

Femeia a fost adusă la spital de o asistentă de la azilul Francisco Ortiz din Quesada și a fost preluată de personalul secției de Urgență.

Se simțea rău, avea febră, nu respira bine și a fost pusă pe un pat de spital.

Ulterior pacienta a fost chemată de mai multe ori prin sistemul audio instalat în sala de așteptare, iar medicii ar fi înțeles că românca a plecat. Mai mult, Aurelia nu știa foarte bine spaniola.

La ora 22 s-a produs un schimb de tură și la ora 2 dimineață, unul din medici a întrebat cine era femeia care respira greu. Atunci s-a descoperit că românca decedase pe patul de spital.

Spitalul a luat legătura cu familia și cu poliția care a deschis o anchetă.

Conducerea instituției a transmis un comunicat prin care informează că analizează situația care a dus la moartea femeii și că se vor lua măsuri pentru evitarea acestor situații în viitor.

Sindicatul angajaților din spital denunță faptul că personalul nu face față aglomerației de la Secția de urgență, care se înregistrează de sărbători.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…