Acasă Extern SUA: Decizia privind Coreea de Nord „este aproape”

SUA: Decizia privind Coreea de Nord „este aproape”

Directorul american al serviciilor de informații naționale, Dan Coats, a declarat marți că Statele Unite se află în situația de a acționa împotriva amenințării reprezentate de programele nucleare ale Coreei de Nord, a relatat Reuters.

„Timpul pentru a lua o decizie este din ce în ce mai aproape cu privire la modul în care trebuie să „, a spus Coats în cadrul unei audieri în fața Comitetului de Informații a Senatului.

„Scopul nostru este o soluționare pașnică. Noi folosim presiuni maxime asupra Coreei de Nord în diferite moduri. În urma testelor cu rachete balistice, din 2016, Coreea de Nord este probabil să continue cu mai multe teste în 2018, iar ministrul de externe a spus că liderul nord-corean Kim Jong-un ar putea lua în considerare efectuarea unui test nuclear asupra Oceanului Pacific „, a declarant Dan Coats, șeful spionajului american.

Coats a spus că declarațiile repetate ale Phenianului conform cărora armele nucleare reprezintă baza pentru supraviețuirea actualului regim politic sugerează că liderii guvernului de acolo „nu intenționează să egocieze”.

Senatorul democrat Dianne Feinstein a întrebat dacă serviciul de informații al SUA a analizat ce măsur ar putea fi luate pentru a aduce Coreea de Nord la masa negocierilor, dar directorul Agenției Centrale de Informații Mike Pompeo a refuzat să discute subiectul în timpul  audierii publice.

Feinstein a spus că a participat recent la un briefing clasificat pe subiectul Coreea de Nord și l-a descris ca fiind „dificil și dur”.

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …