Acasă Intern Teodorovici: Președintele CE trebuie să ţină cont de ceea ce îi spune premierul României

Teodorovici: Președintele CE trebuie să ţină cont de ceea ce îi spune premierul României

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus, marţi, că o posibilă întâlnire în cursul acestei zile între Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi premierul Viorica Dăncilă este importantă, în contexul în care aseară cei doi au ratat întâlnirea de la Aeroportul Băneasa.

„Este foarte importantă această discuţie, pentru că la un asemenea nivel se transmit mesaje foarte importante şi, încă o dată, vorbeşti cu un oficial al Guvernului, prim-ministrul. Este clar că trebuie să ţii cont de ceea ce ţi se spune ca şi preşedinte al Comisiei. (…) Trebuie să fie mai dese astfel de întâlniri şi la nivel de premier cu preşedintele al Comisiei, comisar, miniştri, chiar dacă lucrurile sunt pe final de mandate şi am văzut chiar afirmaţii nocive vizavi chiar de România. Domnul comisar Oettinger spunea că România, Polonia şi nu ştiu ce alte state din interior distrug proiectul european”, a precizat Teodorovici, în cadrul unor declaraţii de presă, făcute la Summitul celor Trei Mări.

Chiar am avut o poziţie foarte fermă la nivel european, printre comisari, pentru că nu mi se pare normal ca un comisar să aibă faţă de un stat membru o astfel de apreciere, mai ales că România este o ţară cu cea mai înaltă favorabilitate pro-UE şi pro-proiectelor europene. Adică sunt afirmaţii într-un context politic: final de mandate, noi alegeri la nivel de comisari, dar nu este corect pentru noi ca ţară”, a adăugat Teodorovici.

Astăzi, premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, în jurul orei 12:30, cu preşedintele Comisiei Europene, acesta din urmă părăsind România după ce a fost prezent la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări.

Discuţiile au avut loc în contextul în care ieri cei doi oficiali nu s-au mai întâlnit pe aeroport, deşi era stabilită o scurtă întrevedere. Guvernul a explicat ulterior că avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…