Acasă Diverse Trump i-a sugerat lui Putin o vizită la Casa Albă

Trump i-a sugerat lui Putin o vizită la Casa Albă

Un consilier de la Kremlin a declarat luni că președintele american Donald Trump a sugerat Casa Albă ca loc de desfășurare a unui summit cu Vladimir Putin când au discutat despre ideea de a se întâlni în timpul unui apel telefonic luna trecută, informează Reuters.

De la această invitație, care a avut loc pe 20 martie, pregătirile pentru un eventual summit nu au progresat din cauza problemelor diplomatice, a spus Yuri Ushakov, potrivit sursei citate.

„Când președinții noștri au vorbit la telefon, Donald Trump a propus să aibă prima întâlnire la Washington, la Casa Albă”, a declarat Ushakov reporterilor la un briefing media.

„Trump l-a sunat pe Vladimir Putin luna trecută să-l felicite pentru victoria electorală și i-a propus o întâlnire în viitorul nu prea îndepărtat”, a spus Ushakov.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, nu a confirmat că Vladimir Putin a primit o invitație, dar a spus că cei doi au discutat o serie de locații pentru o eventuală întâlnire, inclusiv despre Casa Albă.

„Nu mai avem nimic de adăugat în acest moment”, a declarat luni reporterilor.

O invitație a lui Vladimir Putin la Casa Albă i-ar aduce critici interne lui Donald Trump,  care acuză Rusia de acte ostile împotriva țărilor occidentale, inclusiv a Statelor Unite.

Unii dintre actualii și foștii membri ai echipei Trump sunt în curs de investigare pentru presupusul amestec al Rusiei în timpul campaniei electorale din 2016. Președintele Donald Trump neagă orice amestec.

După conversația telefonică dintre cei doi președinți, din 20 martie, Washingtonul a expulzat 60 de diplomați ruși și a închis consulat rus de la Seatle pentru presupusul atac cu un agent chimic asupra asupra uni fost spion dublu și a fiicei sale în Marea Britanie.

Rusia neagă implicarea și a răspuns sancțiunilor diplomatice prin expulzări similare.

„Pe fondul acestor evenimente, este dificil să discutăm posibilitatea de a organiza un summit”, a spus Ushakov.

„Vrem să credem că discuțiile (pentru summit propus) vor începe”, a spus Ushakov.

„Vrem să sperăm că … într-o zi, la un moment dat, putem ajunge la începutul unui dialog serios și constructiv”, a adăugat acesta.

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…