Acasă Extern Trump primit cu fast la Beijing

Trump primit cu fast la Beijing

Aflat în turneul său asiatic Donald Trump a început, astăzi, o vizită de 3 zile în China. Președintele chinez, Xi Jinping, a acordat o atenție deosebită acestei vizite.

Președintele american și soția sa au fost primiți cu covorul roșu și cu mare fast. Când Barack Obama a vizitat China, în ultimele săptămâni ale președinției sale, nu a existat un covor roșu, aceasta fiind văzută, atunci, ca o lipsă calculată.

Sosirea sa l-a Beijing vine după un discurs adresat parlamentului sud-coreean în care președintele american a cerut Chinei să izoleze Coreea de Nord.

Casa Albă consideră China ca fiind esențială pentru a ține în frâu scopurile nucleare ale Coreei de Nord, dar Beijingul spune că face destul.

Președintele chinez Xi Jinping a numit învitația adresată președintelui american „o vizită de stat super”.

Înainte de a-și începe vizita, Donald Trump l-a lăudat pe Xi Jinping, spunând că așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu președintele chinez după „marea victorie a politicii sale”. Președintele Xi Jinping și-a consolidat recent puterea la Congresul Partidului Comunist Chinez, iar analiștii spun că este puțin probabil să ajungă la un compromis cu Donald Trump.

Donald Trump și primă doamnă Melania Trump au vizitat Orașul Interzis, care a fost timp de secole casa împăraților chinezi, apoi au fost invitați de președintele Xi Jinping și soția acestuia, Peng Liyuan, la ceaiul de după-amiază.

Potrivit presei chineze, Donald Trump i-a arătat președintelui Xi Jinping un videoclip cu nepoțica sa Arabella cântând în mandarină (n.r. limba oficială a Chinei), despre care Xi Jinping a spus că recitalul este demn de un „A +”.

Cuplurile prezidențiale au avut o cină festivă în interiorul Orașului Interzis, ceea ce reprezintă o onoare fară precedent acordată unui președinte american.

Trump i-a mulțumit liderului chinez pentru „o după-amiază și o seară de neuitat”.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…