Acasă Economie UE avertizează SUA cu taxe vamale de 294 de miliarde dolari

UE avertizează SUA cu taxe vamale de 294 de miliarde dolari

Uniunea Europeană a avertizat Statele Unite că impunerea de taxe vamale pe maşini şi piese auto importate din Europa va afecta industria auto europeană şi că, probabil, vor fi implementate contramăsuri reprezentând taxe de 294 de miliarde de dolari asupra importurilor din America, relatează Reuters.

Uniunea Europeană a spus şi că o eventuală taxare cu 25% a importurilor de maşini şi piese auto ar avea un impact negativ de 13-14 miliarde de dolari asupra PIB-ului american, fără să aibă concomitent vreun impact pozitiv asupra balanţei sale comerciale.

Argumentaţia europeană este că legătura dintre industria auto şi securitatea naţională este „slabă”.

Avertismentul şi argumentanţia vin ca urmare a anunţului de săptămâna trecută al preşedintelui american Donald Trump cu privire la iminenţa încheierii unei investigaţii menită să determine efectele pe care importurile de maşini europene le au asupra securităţii naţionale americane.

Președintele trump a făcut acestă solicitare în luna mai, în baza Secţiunii 232 a Actului de Expansiune Comercială (Trade Expansion Act) din 1962. Acesta oferă posibilitatea Departamentului pentru Comerţ să determine dacă importurile de orice fel au vreun efect asupra securităţii naţionale americane.

Îîn 2017, exporturile UE de maşini în Statele Unite au totalizat 37,4 miliarde de euro (43,6 miliarde de dolari), în timp ce importurile au totalizat doar 6,2 miliarde de euro, potrivit Reuters.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…