Acasă Extern UE: Conferința donatorilor pentru Gaza

UE: Conferința donatorilor pentru Gaza

O conferinţă internaţională a donatorilor organizată la Bruxelles a strâns marţi 456 de milioane de euro pentru construirea unei uzine de desalinizare a apei pentru Fâşia Gaza. Suma nu acoperă în totalitate finanțarea în totalitate proiectului  ce are drept scop aprovizionarea cu apă potabilă a două milioane de persoane din teritoriul palestinian, relatează agenţia DPA.

Fâşia Gaza se află sub o blocadă impusă de Israel şi Egipt după ce gruparea militantă Hamas a preluat controlul în 2007. Blocada sufocă economia şi împiedică eforturile de acordare de ajutor umanitar.

Peste 95 % din apa Fîșiei Gaza este poluată şi prin urmare nepotabilă, potrivit Uniunii pentru Mediterana (UfM), una dintre organizaţiile care se află în spatele proiectului privind uzina de desalinizare.

În total, 562,3 milioane de euro vor fi necesari pentru construirea uzinei, care va fi cel mai amplu proiect de infrastructură întreprins vreodată în Fâşia Gaza, potrivit UfM.

Finanţarea obţinută marţi ”ne aduce mai aproape de transpunerea în realitate a acestui proiect şi de ameliorarea condiţiilor de trai în Gaza”, a declarat comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…